Başkan Özhaseki Güneydoğudan gelen öğrencilerle buluştu

Başkan Özhaseki Güneydoğudan gelen öğrencilerle buluştu


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden kente gelen öğrencilerle söyleşide bir araya geldi.
     Özhaseki, İngilizce kursu kapsamında Erciyes ve Melihşah Üniversitelerinin davetlisi olarak çeşitli illerden Kayseriye gelen yaklaşık 250 öğrenciye Sabancı Kültür Merkezinde söyleşi yaptı.
     Öğrencilere, Kayserinin ekonomik, sosyal, kültürel, sportif gibi alanlardaki durumu ve belediye olarak kentte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Özhaseki, Kayseri müteşebbis insanların olduğu yerdir. Üç tane organize sanayimizde yaklaşık bin fabrika var dedi.
     Belediye başkanının insan ve para yönetimini iyi bilmesi gerektiğini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:
     Hem kendi personelinizi yönetmeyi bileceksiniz, hem de temsil ettiğiniz insanlarla ilişkiniz iyi olacak. Onların içinden geldiğinizi unutmayacaksınız. Oradan çıktığınızı unutmayacak, tepeden bakmayacaksınız. Vatandaş anında sizi defterden siler. Bir de derdi olan size geldiğinde suratınızı asmayacaksınız. Bu ilişki de çok önemli. Bütün bunları yaptığınız zaman başarılı olursunuz. Başarıda önemli olan bir şey var iyi niyet. Yaptığınız iş kamu işi. Allah rızası için yapılıyor. İyi niyeti asla eksik etmeyeceksiniz. Eğer siz iyi niyetle yola çıkarsanız, iyi niyetle adım atarsanız, çalışıp çırpınıp uğraşırsanız işiniz rast gider
     Söyleşide bir öğrencinin Daha kaç yıl başkanlık yapmayı düşünüyorsunuz- sorusuna Özhaseki, İki sene sonra seçim var. O zaman bırakacağım, yeter artık dedi.
     Bir başka öğrencinin Türkiyede borcu olmayan tek il Kayseri, bunu hayırseverlere mi yoksa para yönetimine mi borçlu- sorusuna ise bu durumu Kayserililerin çalışkanlığına ve ince zekasına bağlayan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Bazı şehirler zannediyorlar ki içimizden iyi bir yönetici çıkarırsak, o da bakan veya başbakan olursa bize de yatırım yapar, acayip büyürüz. Yok öyle değil. Kayseriden Cumhurbaşkanı çıktı, o medarı iftiharımız bizim, çok seviyoruz. Allah için pırlanta gibi insan. Şunu bilin ki Kayseriyi çok sevmesine rağmen tercihini Kayseriden yana kullanmaz, tüm ülkenin menfaati doğrultusunda kullanır. Biz sadece Kayseri olarak başarılı olduysak, bunun altında yatan neden Kayseri insanının çalışkanlığıdır. Üretim gücüdür, müteşebbis ruhudur.
     Programda, öğrencilerin, gezi, konser gibi çeşitli isteklerine olumlu cevap veren Özhaseki, bir öğrenciye de kravatını hediye etti.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Başkan Özhaseki Güneydoğudan gelen öğrencilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER