Başkentte sağlık turizmi toplantısı

Başkentte sağlık turizmi toplantısı -Ankara Valisi Yüksel: -Dünya şehri olma iddiasında olan Ankaranın bu küresel gerçeğin dışında kalması gaflet ve dalalet olur


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankarada termal ve sağlık turizmini yan yana getireceklerini belirterek, Dünya şehri olma iddiasında olan Ankaranın bu küresel gerçeğin dışında kalması gaflet ve dalalet olur değerlendirmesinde bulundu.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkentte sağlık turizminin ele alındığı toplantı Ankara Valiliğinde yapıldı. Toplantıya, Vali Alaaddin Yüksel, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, İl Kültür Müdürü Doğan Acar ile il ve bölge müdürleri katıldı.
     Vali Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankarada termal ve sağlık turizmini yan yana getireceklerini belirterek, Ankaranın bu endüstriden hak ettiği payı almasını mutlaka sağlayacaklarını ifade etti.
     Avrupada nüfusun gittikçe yaşlandığını, insanların gelirlerinin önemli bir bölümünü sağlık ve bakımlarına harcadıklarına dikkat çeken Vali Yüksel, Bu paraları sağlık turizmi vasıtasıyla Ankara ekonomisine kazandırmamız gerekmektedir. Dünya şehri olma iddiasında olan Ankaranın bu küresel gerçeğin dışında kalması gaflet ve dalalet olur değerlendirmesinde bulundu.
     Erdöl de sağlık turizminin yüksek getirili ve istihdam alanı sağlayan bir konu olduğuna işaret ederek, bu alanda istenilen düzeye henüz gelinemediğini belirtti. Erdöl, rekabet gücü yüksek hastanelere sahip olunduğunu, sağlık sektöründe yabancı dil eğitimine önem vererek, Türkiyenin sağlık alanında bütün dünyada tercih edilen bir ülke olması gerektiğini kaydetti.
     Turist çekebilmek için Ankaradan direkt uçuşların yapılması gerektiğini belirten Erdöl, termal turizm açısından debi ve rezerv analizlerinin de planlı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
    
     -Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Uşaklıoğlundan vilayete ziyaret-
    
     Ankara Valiliği, Nato Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanlığı Karargahı Türk Milli Askeri Temsilcisi iken Sahil Güvenlik Komutanlığı görevine atanan Tümamiral Hasan Uşaklıoğlunun da Ankara Valisi Alaaddin Yükseli makamında ziyaret ettiğini bildirdi.
     Tümamiral Uşaklıoğluna yeni görevinde başarılar dileyen Vali Yüksel, kendisini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Uşaklıoğlu da Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankaranın her yönüyle bir dünya şehri haline geldiğini ve başkent Ankaranın çok yönlü kalkınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Ankara Valiliği Şeref Defterini de imzalayan Tümamiral Uşaklıoğlu, Tarihi Valilik binasını da gezdi.
    
     Muhabir: Kadir Karakuş
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Başkentte sağlık turizmi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER