Başkentte bahar yogası

Başkentte bahar yogası -Baharın gelişini fırsat bilen 300 kişi hep birlikte yoga yaptı


ANKARA (A.A) - Baharın gelişini fırsat bilen yaklaşık 300 kişi, hep birlikte yoga yaptı.
     ATO Congresiumda Yoga Academynin gerçekleştirdiği "Yoga Karnavalı"nda, yoga üstadı Akif Manafın katılımıyla, KKTC ve Türkiyenin farklı illerinden gelen kadın ve erkekler yoga yaptı.
     Manaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişisel gelişim yöntemi olarak tanımladığı orijinal yoga sisteminin, dini inançlarla ilgisi bulunmadığını belirtti.
     Gerçek yoganın nefes, hareket, biyoenerji, odaklanma ve gevşeme teknikleri olduğunu söyleyen Manaf, bunlar uygulandığında kişinin zihinsel, duygusal, fiziksel sağlığına kavuşabileceğini savundu.
     Manaf, geçiş sezonlarında insan vücudunda pek çok değişiklik meydana geldiğini, fizyolojik ve psikolojik yorgunluk hissedildiğini söyleyerek, kişiyi sezon değişimine uyumlu hale getiren yoganın vücuttaki yorgunluğu atıp, kişiye canlılık ve sağlık verdiğini ileri sürdü.
    
     -7den 77ye yoga-
    
     Bursadan Ankaraya eşi Orhan Evrensel ile gelen Gülveren Evrensel de 65 yaşında yogayla tanıştığını, yoga sayesinde beş yılda daha önceki bel boyun fıtığı, depresyon gibi rahatsızlıklarından kurtulduğunu anlattı.
     Evrensel, yoganın yararını gördükten sonra başkalarının da faydalanması için Bursada bir yer açarak, burada 65 yaş üstü katılımcılara yoga eğitimi verdiğini söyledi.
     Orhan Evrensel de 75 yaşında olmasına rağmen 6 katı asansör kullanmadan çıktığını belirterek, bunu yoga sayesinde gerçekleştirebildiğini dile getirdi.
     12 yaşındaki Damla Pala ise merak ederek bir kez yogaya geldiğini ancak bir daha yogadan vazgeçemediğini ifade etti.
     Genç yaşına rağmen yogayla daha mutlu ve huzurlu olduğunu fark ettiğini söyleyen Pala, imkanı oldukça yogayı bırakmayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başkentte bahar yogası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER