Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali basın toplantısı (1) -İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: Bu yollar bizi inşallah olimpiyata götürecektir -THY Avrupa Ligi CEOsu ve Başkanı Bertomeu: -Başarılı ve unutulmaz bir ha


İSTANBUL (A.A) - Basketbolda yarın İstanbulda başlayacak THY Avrupa Ligi Dörtlü Finalinin basın toplantısı yapıldı.
     Çırağan Sarayında yapılan toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulun marka kent olması için adımlar attıklarını belirterek, Burada en mutlu insan benim. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için onurdur dedi.
     İstanbulun bir spor kenti olmasını arzu ettiklerini vurgulayan Topbaş, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yaptık, şimdi Avrupa Ligi Dörtlü Finali oynanıyor. 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbuldur. Bu yollar bizi inşallah olimpiyata götürecektir. Biliyorum, takımlarda büyük bir heyecan var. Bütün takımlara başarılar diliyorum. Burada en kazançlı çıkacak İstanbuldur şeklinde konuştu.
    
     -Bertomeu: Unutulmaz bir hafta sonu yaşayacağız-
    
     THY Avrupa Ligi CEOsu ve Başkanı Jordi Bertomeu, İstanbulda hafta sonu güzel bir basketbol organizasyonu olacağını kaydederek, Başarılı ve unutulmaz bir hafta sonu yaşayacağız. 650 basın mensubu akretide oldu. Dünyanın her bölgesinden bizi takip eden 50 milyon kişi var dedi.
     Bertomeu, Bu 4 takım NBAde mücadele edebilir mi- sorusu üzerine, Takımlarımız, oyuncularımız ve antrenörlerimizin kalitesinden hiç şüphem yok. Sezon başından beri bunu kanıtladığımızı düşünüyorum diye konuştu.
     Bir gazetecinin, İki Yunan takımı var. Güvenlik anlamında nasıl tedbirler alındı- sorusu üzerine Bertomeu, şunları söyledi:
     Her Dörtlü Finalde farklı güvenlik tedbirleri almak durumunda kalıyoruz. Şu anda özel tedbirlere ihtiyaç duyduğumuzu söyleyemem. Ancak önceki organizasyonlardaki tedbirlerimizin herkesin gönlünü rahatlatacak şekilde yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu sene biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Yunanistanın Panathinaikos ve Olympiakos takımları var. Güvenli final için elimizden gelen her şey yapılıyor. Her iki takım bu sefer aynı otelde kalıyor. Sinan Erdemde güvenlik en üst düzeyde. Şimdiye kadar olduğu gibi güvenli bir Dörtlü Final olacak.
    
     -Demirel ve Topçu-
    
     Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ise 2012 Avrupa Spor Başkenti olan İstanbulda Avrupanın çok güçlü takımlarını coşkulu taraftarlarıyla misafir ettiklerini ifade ederek, TBF olarak hem Avrupa Şampiyonaları hem de erkeklerde Dünya Şampiyonası düzenledik. Avrupa Liginin tarihinde işbirliği yaptığı ilk federasyonuz. Burada güzel ve unutulmaz bir basketbol ziyafeti izleyeceğimize inanıyorum şeklinde konuştu.
     Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da Avrupa Ligi ile 5+5 yıllık bir işbirliği anlaşması yaptıklarını belirterek, Bir Dörtlü Finalin İstanbulda olmasını istedik. İkinci yılımızda İstanbulda yapılıyor. Katılan 4 takımı da İstanbula ücretsiz taşıdık. THY bundan sonra da Avrupa Ligine katkı yapmaya devam edecek diye konuştu.
     Deturun Başkanı ve CEOsu Firuz Bağlıkaya ise organizasyonun parçası olmaktan mutlu olduklarını söyledi.
     (Sürecek)
     (CAY-ÇET-KAF)
<< Önceki Haber Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER