Basketbol

Basketbol -5.Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası -Anadolu Efes: 83 - Cibona Zagreb: 65 Salon: Atatürk Spor Salonu Hakemler: Murat Biricik, Özlem Yalman, Ergin Sarı Anadolu Efes: Doğuş Balbay 4, Fordan Robert Farmar 7,


ANTALYA (A.A) - 5. Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvasının ikinci gününün son maçında, Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, Hırvatistanın Cibona Zagreb takımını 83-65 mağlup etti.
     Karşılaşmaya hızlı başlayan Anadolu Efes, Gökhan Şirin ve Stanko Baracın basketleriyle 2. dakikayı (6-2) önde geçerken, 3. dakikadan sonra rakip takımın oyuncusu Zubcic Tomislavın üst üste attığı 6 sayı ile (6-8) geriye düştü. Carter ve Hamiltonın sayılarıyla oyunda kalan Cibona Zagreb savunmada etkili olamayınca ilk periyot Anadolu Efesin 23-17 üstünlüğüyle sona erdi.
     Maçın ikinci çeyreğinin ilk dakikalarında skor bulmakta zorlanan Anadolu Efes, 14. dakikada Sasha Vujacicın üçlüğüyle sessizliğini bozdu. İlk çeyreğin bitimine 2 dakika kala Kuridzanın basketine Stanko Baracın yüksek posttan attığı basketle karşılık veren Anadolu Efes, son hücumda Barac ile bir sayı daha bularak ilk devreyi 38-31 önde bitirdi.
     Etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren Anadolu Efes, Kerem Tunçerinin üçlüğüyle rahatladı ve son 2 dakikaya (55-42) üstün girdi. Anadolu Efes, Birkan Batukun serbest atışlarıyla farkı 15 sayıya kadar çıkarmayı başardı ve üçüncü çeyreği 59-44 Anadolu Efesin üstünlüğüyle sona erdi.
     Son periyotta Anadolu Efes, Birkan Batukun turnikesi ve Doğuşun smaç basketiyle son 2,5 dakikaya 81-56 üstün girdi. Cibona Zagrebin aradaki farkı azaltma çabalarına rağmen Anadolu Efes karşılaşmadan 83-65 galip ayrılan taraf oldu.
     Los Angeles Lakers formasıyla NBAde 2009 ve 2010 yılında iki defa şampiyonluk yaşayan, Anadolu Efesin yeni transferi ABDli oyuncu Fordan Robert Farmar, oyunda kaldığı 21 dakika 22 saniyede 7 sayı 1 ribaund 3 asistle oynadı. Yine NBAde Los Angeles Lakers ile New Jersey Nets takımlarında forma giyen ve Avrupa kariyeri boyunca oyun kurucu olarak görev yapan Sasha Vujacic ise 19 dakika 39 saniyede, 13 sayı, 2 ribaund ve 4 asistlik performans sergiledi.
     Turnuvada yarın saat 18.00de Anadolu Efes ile Beşiktaş ve 20.15te Galatasaray Medical Park ile Unics Kazan karşılaşmaları oynanacak.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Musa Samur
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER