Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü

Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Finali -Kupanın final maçında Rus ekibi Krasnye Krylia arasında oynanan final karşılaşmasında Karşıyaka taraftarı salonu doldurdu -Müsabakayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı B


İZMİR (A.A) - FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupasında Pınar Karşıyaka ile Rus ekibi Krasnye Krylia arasında oynanan final karşılaşmasında Karşıyaka taraftarı salonu doldurdu.
     Karşıyaka Spora Salonundaki müsabakayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın yanı sıra Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Başkanı Yvan Mainini ve FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak da izledi.
     Pınar Karşıyakanın yarı finalde oynadığı EWE Baskets Oldenburg maçında olduğu gibi salonu tamamen dolduran Karşıyaka taraftarı, karşılaşmadan önce tribünde iki bayrak açtı.
     Üçüncülük maçında Alman taraftarları "Kaf Kaf" tezahüratıyla Pınar Karşıyakaya destek verirken, yeşil-kırmızılı seyirciler de üçüncülüğe ulaşan EWE Baskets Oldenburg lehinde tezahürat yaptı. Bazı Alman basketbolcular ise final maçı öncesinde Karşıyaka bayraklarıyla salonda tur attı.
     Karşıyakalı taraftarlar, 5 yıl önce Banvit deplasmanına gittiği sırada yaşamanını yitiren Özgür Soylu anısına, "Kupayı getirin bize götürelim Özgüre" şeklinde tezahürat yaptı.
    
     -Korna yasağı-
    
     Pınar Karşıyaka teknik ekibi ve yönetiminin yarı final maçında seyirciler tarafından salona getirilen kornaları final maçına istemediği için maçı izlemeye gelenler korna kullanmadı.
     FIBA ve Emniyet Müdürlüğü ile yapılan güvenlik toplantısının ardından tekerlekli sandalye ve engelli seyirciler saha içine alınmadı.
     Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Holdingin, Pınar Karşıyakanın kupayı kazanması halinde 100er bin liralık prim sözü verdiği bildirildi.
     Rus ekibinde forma giyen Andre Smith, eski takımı Pınar Karşıyakaya ilk kez rakip oldu.
     Bu arada Pınar Karşıyakadan Dixon, Krasnye Kryliadan Miles ve Simmons bu sezon Avrupada tüm maçlarda ilk 5te yer aldı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER