Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası

Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası -İzmirde cuma günü başlayacak organizasyonda Pınar Karşıyaka, Alman ekibi EWE Baskets Oldenburgla, Fransadan BCM Gravelines Dunkerque ise Rusyanın Krasnye Krylia ekibiyle final için mücade


İZMİR (A.A) - Pınar Karşıyakanın ev sahipliğinde oynanacak Erkekler Avrupa Challenge Kupası dörtlü final müsabakalarında yer alan Rus ekibi Krasnye Krylia, bu sezon kupada oynadığı 14 müsabakayı da kazandı.
     Karşıyaka Spor Salonunda 26 Nisan Cuma günü başlayacak organizasyonda yarı finalde Pınar Karşıyaka, Alman ekibi EWE Baskets Oldenburgla saat 20.00de, Fransadan BCM Gravelines Dunkerque ile Rusyanın Krasnye Krylia ekipleri de saat 17.30da mücadele edecek.
     Kazanan ekiplerin pazar günü finalde karşılaşacağı organizasyonda kaybedenler de aynı gün üçüncülük müsabakasına çıkacak.
    
     -Pınar Karşıyaka-
    
     Kupada üst üste 3. kez mücadele eden Pınar Karşıyaka, 2011de çeyrek finale yükselmiş ancak Rus ekibi Saint Petersburga elenmişti. Bu sezon A ve I Gruplarını lider tamamlayan yeşil-kırmızılı ekip, çeyrek finalde de Fransız Paris Levalloisi saf dışı bıraktı.
     Dörtlü finale ev sahipliği yapma hakkını kazanan İzmir ekibi, kupada şimdiye kadar oynadığı 15 maçta 11 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı.
     Pınar Karşıyakada 17,9 sayı ve 5,3 asist ortalamaları bulunan Dixonun yanı sıra, 7,7 ribaundla mücadele eden Thomas takımın önemli isimleri arasında bulunuyor.
     Oyunculuğu döneminde Andolu Efesle Koraç Kupasını kazanan başantrenör Ufuk Sarıcanın yönetiminde kupayı kazanma mücadelesi verecek yeşil-kırmızılı ekip, mutlu sona ulaşması halinde Avrupa Kupası kazanmış 3. Türk temsilcisi olacak.
    
     -Krasnye Krylia-
    
     Dörtlü finalin en güçlü ekiplerinden Rus temsilcisi Krasnye Krylia, 5. kez katıldığı kupada 2010da finalde Almanyadan BG Göttingene 83-75 yenilerek ikinci oldu.
     Bu sezon Avrupada oynadığı 14 maçı da kazanan Krasnye Krylia, geçen hafta Rusya Kupasını müzesine götürdü.
     Rus temsilcisi son 16 turunda K Grubunda TOFAŞı iki maçta da mağlup etmişti.
     Pınar Karşıyakanın eski oyuncusu Andre Smithin de forma giydiği Krasnye Krylia takımını Sergey Bazarevich çalıştırıyor. Simmonsun 15,4 sayı ortalamasıyla en skorer ismin olduğu ekipte, Wilson 7,9 ribaund, kupanın en fazla asist yapan oyuncusu Miles da 7,1 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
    
     -BCM Gravelines Dunkerque-
    
     Kupada 6. kez yer alan BCM Gravelines Dunkerque, 2011de çeyrek finale kadar yükseldiği kupada Rusyadan Lokomotiv Kubana elendi.
     Bu yıl 14 maçta 11 galibiyet ve 3 yenilgi alan Fransız ekibinin başında Christian Monschau bulunuyor.
     Buycksun 15,1 sayı ve 4 asist ortalamalarıyla istatistiklerde lider olduğu Fransız ekibinde, Camara 7,1 ribaundla mücadele etti.
     Türk Telekomda 2008-2009 sezonunda forma giyen Kennedy Winston da Fransız ekibi kadrosunda yer alıyor.
    
     -EWE Baskets Oldenburg-
    
     Dörtlü final ilk maçında Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek EWE Baskets Oldenburgu çalıştıran Sebastian Machowski, geçen hafta içinde Alman liginde yılın başantrenörü seçildi.
     Kupadaki 15 müsabakada 13 galibiyet ve 2 yenilgi alan Alman temsilcisi, daha önce 2009 ve 2012de aynı kupada mücadele etti. EWE Baskets Oldenburg, 2009da Galatasarayla oynadığı iki maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
     EWE Baskets Oldenburgda 13,9 ortalamayla Jenkins en skorer oyuncu olurken, Chubb 5,4 ribaund, Kramer de 4,6 asistle oynadı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER