Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası

Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası -Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ataman: -Maç, bu sezon Türkiye liginin ne kadar büyük bir çekişmeye sahne olacağının göstergesi oldu -Spor yasaları uygulansın, tribünlerdeki olaylara


İZMİR (A.A) - Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası D Grubunda Fenerbahçe Ülkeri 74-69 mağlup eden Galatasaray Medical Parkın başantrenörü Ergin Ataman, Maç, bu sezon Türkiye liginin ne kadar büyük bir çekişmeye sahne olacağının göstergesi oldu dedi.
     Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın puan açısından önemi olmamasına rağmen iki takımın da sahada müthiş bir karakter gösterdiğini belirtti.
     Maç, bu sezon Türkiye liginin ne kadar büyük bir çekişmeye sahne olacağının göstergesi oldu diyen Ataman, şunları söyledi:
     Sezon başı olması dolayısıyla iki takım da basketbol kalitesi olarak iyi maç oynamamış olabilir ama maçın genelinde oyunda kaldık. Rakibimiz maçın büyük bölümünü önde götürdü. Engin, son bölümde önemli işler yaptı, Hawkins de maç genelinde sadece attığı sayılarla değil, mücadele gücüyle de ne kadar önemli oyuncu olduğunu gösterdi.
    
     -Atamandan tribündeki olaylara tepki-
    
     Ergin Ataman, tribünde yaşanan olaylara da değinerek, şunları kaydetti:
     Maçın başında bizim taraftarlarımız yanıcı maddeler attı. Hatta üst kısımdaki taraftarlar, alt kısımdaki kendileriyle aynı takımı tutan taraftarlara attı. Maçın sonunda da bizim kazanacağımız belli olunca, bu sefer Fenerbahçe taraftarları attı. Bu sporseverlik değil, lütfen bu arkadaşlarımız maçlara gelmesin.
     Biz 3 gün boyunca Fenerbahçe Ülker takımıyla aynı otelde kaldık, kahvaltıyı birlikte yaptık ama siz de tribüne geliyorsanız, ahlakınızla, adabınızla gelin. Spor yasaları uygulansın, tribünlerdeki olaylara engel olunsun. İleride daha büyük olaylar meydana gelebilir. Maçtan önce çok ümitliydim. Aynı salon içinde iki takım taraftarını görünce belki bu güzel tablo İstanbulda da olur diye düşündüm. Olay çıkaranlar taraftarın belki yüzde 5-10u. Lütfen bu kişileri salonlara sokmayın. İki takımı mücadelesinden dolayı kutluyor, olayları çıkartanları da kınıyorum.
     Sarı-kırmızılı basketbolcu Furkan Aldemir de eksikleri olmasına rağmen kupaya iyi başlangıç yaptıklarını belirterek, Umarım lige de iyi başlayıp başarılı şekilde yolumuza devam ederiz dedi.
    
     -Fenerbahçe Ülker cephesi-
    
     Fenerbahçe Ülkerin başantrenörü Simone Pianigiani ise sert bir maç oynandığını belirterek, şöyle konuştu:
     Bu kadar sert maç oynamaya hazır değildik. Rakibimizin daha iyi durumda sahaya çıktığını söyleyebiliriz. Taraftarlarımız için de önemli olduğu için maçta yüzde 100ümüzü vererek oynadık. Euroleague öncesi böyle bir maç oynamak, sahaya yüzde 100ümüzü ortaya koyabildiğimizi görmemiz açısından önemliydi. 12de 1 3 sayılık yüzdesi ve son kısımda birkaç boş atışı kaçırmamız, maçı kaybetmemize neden oldu. Hawkinsin performansı ve kritik anlarda bulduğu basketler de mağlubiyetimizde etkili oldu.
     Sarı-lacivertli basketbolcu Oğuz Savaş da basketbolseverlere güzel bir maç izlettiklerini ifade ederek, Bu tarz yüksek seviyedeki maçları oynamaya henüz hazır değiliz. 3 periyotu da önde geçirdik ama basit hatalarla maçı kaybettik. İlerisi için iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Halil Şahin / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER