Basketbol: ULEB Avrupa Kupası

Basketbol: ULEB Avrupa Kupası -Banvit: 101 - S. Oliver Baskets: 82 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Javor Damis (Slovakya), Dragojevic,İgor (Karadağ), Milojevic Aleksander (Makedonya) Banvit: Şafak 6, Davis 18, Mejia 23, Simmons 7


BALIKESİR (A.A) - Basketbolda ULEB Avrupa Kupasında Banvit, sahasında Almanyanın S. Oliver Baskets takımını 101-82 mağlup etti.
     Maça iki takım da tempolu başladı. Banvitin pota altından Stimac ve Chuck Davis ile bulduğu sayılara konuk ekip, Ben Jacobsen ve Alex King ile karşılık verdi ve ilk 5 dakika 13-13 eşitlikle geçildi.
     Bu dakikadan sonra hücumda top kayıplarına engel olamayan Banvit, Oliver Baskets hücumlarına çözüm üretemeyince ilk çeyreği 10 sayı farkla (22-32) geride kapattı. Alman ekibinin ilk çeyrekteki 8de 6lık üçlük oranı, farkın oluşmasındaki en büyük etken oldu.
     İkinci çeyreğe savunmada daha hareketli başlayan Banvit 14. dakikada Kalin Lucasın basketiyle farkı 8 sayıya (31-39), 15. dakikada Keith Simmonsın üçlüğüyle de 1 sayıya kadar indirdi (40-41).
     18. dakikada Stimacın basket faulü sonrası gelen itirazlar sonrası verilen teknik faulü iyi değerlendiren ev sahibi ekip 49-43lük üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra iki ekip de karşılıklı sayılar buldu ve ilk yarı 54-50 Banvitin üstünlüğüyle sona erdi.
     İkinci çeyrekte yakaladığı tempoyu, ikinci yarıda da sürdüren Banvit, 22. dakikada Sammy Mejianın üçlüğüyle farkı 9 sayıya kadar çıkardı (61-52). Oliver Baskets adına John Little 27. dakikada attığı üçlükle farkı 1 sayıya indirdi (63-62). Hücumdaki temposunu bir ara kaybeden Banvit, Kalin Lucas ve Kenan Bajramovicin başarılı oyunuyla yeniden toparlandı ve farkı 7 sayıya çıkardı (69-62). Periyodun sonlarında iki takımda karşılıklı sayılar buldu ve Banvit son periyoda 76-71 üstünlükle girdi.
     Banvit, son periyoda Keith Simmonsın basketiyle başladı. Savunma baskısını maçın sonlarına doğru daha da arttıran Banvit, bitime 5 dakika kala 91-80 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü kaybetmeyen ev sahibi ekip, farkı daha da açarak maçı 101-82 kazanıp, gruptaki ilk galibiyetini elde etti.
    
     Haber: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Basketbol: ULEB Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER