Basketbolda altyapıya ilgi arttı

Basketbolda altyapıya ilgi arttı -Altyapı Milli Takımlar Koordinatörü Nihat İziç: Bundan 20 sene öncesinde, 50-60 oyuncuyla yaptığımız altyapı seçmelerinde 4 bin rakamına ulaştık -Kulüp takımları, genç Türk oyuncularına biraz d


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Basketbol Altyapı Milli Takımlar Koordinatörü Nihat İziç, altyapıya olan ilginin her geçen gün arttığını ifade ederek, 20 yıl önce 50-60 oyuncuyla yaptıkları altyapı seçmelerinde, bugün 4 bin rakamına ulaştıklarını söyledi.
     İzmirde hafta sonu yapılan Yıldız B Milli Takım oyuncu taramalarına katılan İziç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirdeki taramalarda 410 sporcunun seçmelere katıldığını ve bu gruptan en iyi 20 kişinin ileriki süreçte milli takım antrenörleriyle birlikte çalışacağını söyledi.
     Taramaların, Adana, Antalya ve İstanbulda devam edeceğini belirten İziç, şunları kaydetti:
     Bu taramalardan gelecek oyuncularla daha sonra İstanbulda kamp yapacağız. 4 bin sporcu arasından yeni bir yıldız milli takım oluşturmaya çalışacağız. Bundan 20 sene öncesinde 50-60 oyuncuyla yaptığımız altyapı seçmelerinde 4 bin rakamına ulaştık. Bu sayı daha fazla da olabilir. Türkiye nüfusuna bakarsak, seçmelere 10 bin oyuncunun katılması lazım. Son dönemde A Milli Takımın ve kulüp takımlarının başarıları bu ilgiyi yükseltti. İlginin fazla olması, bizim işimizi de kolaylaştırıyor. Bu kadar oyuncu arasından Yıldız Milli Takım seçmek daha kolay oluyor.
    
     -Genç oyunculara şans verilmesi lazım-
    
     İziç, bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden takımların geldikleri noktanın da sevindirici olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Son dönemde sadece Milli Takım değil, kulüp takımlarımız da iyi dereceler yapıyor. Avrupa Ligindeki ekiplerimizden en azından birisinin, inşallah dörtlü finale katılacağını düşünüyorum. Şampiyon da olabilirler. Ancak onlardan tek isteğim olabilir. Kulüp takımları, genç Türk oyuncularına biraz daha şans verirse, daha iyi olur. Takımlarımız yabancı oyuncular üzerine kurulu, takımlarında bir kaç tane genç oyuncu görmek isterim.
    
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Basketbolda altyapıya ilgi arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER