Batmanlı iş adamlarından çözüm sürecine destek

Batmanlı iş adamlarından çözüm sürecine destek -Her kesimden desteğin artarak devam ettiği çözüm sürecine bir destek de Batmanda üretim yapan iş adamlarından geldi -All Alçı Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekmen: Süreç


BATMAN (A.A) - Yılmaz Ekinci - Her kesimden desteğin artarak devam ettiği çözüm sürecine, bir destek de Batmanda üretim yapan iş adamlarından geldi.
     Batman Organize Sanayi Bölgesinde alçı sektöründe üretim yapan All Alçı Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlatılan çözüm sürecine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, Süreç barışla sonuçlanırsa bölgede istihdam artar dedi.
     Batmandan Irak, Azerbaycan, Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna gibi ülkelere ihracat yaptıklarını ifade eden Ekmen, fabrikada 450 kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti.
     Ekmen, çözüm sürecinin sadece bölgenin değil, tüm Türkiyenin meselesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Türkiyedeki bütün vatandaşlarımızın, el birliğiyle sürece sahip çıkması gerekiyor. Sürecin barış ile sonuçlanması durumunda bütün Türkiyeye faydası olacak. Özellikle bölgemizde istihdam artacak, işsizlik oranı düşecek. İhracat miktarlarımız artacak. Barışla, bölgede kullanılamayan yer altı kaynaklarımız da açığa çıkacak. Umut ediyorum bu süreç başarıyla sonuçlanacak.
    
     -Güvenin karşılığı, yatırım-
    
     Lider Üçler Salvo Ev Gereçleri Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aşan ise 46 yıl önce İstanbula gittiğini daha sonra memleketi Batmana dönerek fabrikasını kurduğunu anlattı.
     Çözüm süreci Güneydoğu ve Türkiye için büyük bir şans diyen Aşan, Kim ne derse desin kardeşliğimizin, dostluğumuzun, beraberliğimizin ilerlemesi lazım, zaten biz kardeşiz ifadelerini kullandı.
     Aşan, neredeyse her ailede bir Türk veya bir Kürt bulunduğunu, ülkede kardeşliğin hakim olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
     Barış sürecinin olumsuzlukla sonuçlanmaması gerekir. Güvensizlik ortamı olduğu zaman hiç bir sanayici kalmaz, yatırımcı kaçar. Gerçek anlamda bir barış ortamı sağlandığı zaman güven gelir. Güvenin karşılığı yatırımdır. İhracatımızın yüzde 70ini Avrupaya yapıyoruz. Barış sağlanırsa Irak, Suriye yanı başımızda. Tek beklentimiz barış. Barışın olmasından da umutluyuz. İnşallah olacak. Ancak bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekir.
     Terece Isı Yalıtım Sistemleri Fabrikası sahibi Sıddık Terece de çözüm süreciyle güzel bir döneme girildiğini, sadece Batman değil bütün Türkiyeye umut yüklediğini ifade etti.
     Dünyanın da bu süreci takip ettiğini dile getiren Terece, barışın sağlanması durumunda bölgenin ve Türkiyenin kalkınacağını anlattı.
     Süreçle batı illerindeki iş adamlarının artık çekinmeden bölgeye gelip yatırım yapacaklarını belirten Terece, Batmanda 10 yıl önce fabrika yokken şu anda 42 fabrika faal durumda. Bu daha da artacak. Umutluyuz şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanlı iş adamlarından çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER