Bayburtta, masal kahramanları çocuklarla buluşuyor

Bayburtta, masal kahramanları çocuklarla buluşuyor


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediyesinin hazırlayıp hayata geçirdiği Bir Varmış Daha Önce Hiç Yokmuş projesi sayesinde çocuklar, masal kahramanları ile buluşuyor.
     Yeni Şehir Parkı girişinde yürütülen proje kapsamında oluşturulan Masal Parkını inceleyen Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıllarda spor faaliyetlerinin gerçekleştirildiği parkın sökülerek belediyece yeniden düzenlendiğini söyledi.
     Bir tepenin yaklaşık 4 metre aşağı indirilmesi sonucu geniş bir alan oluşturulduğunu ve yoldan geçenlerce Yeni Şehir Parkı ile Kent Ormanının daha net görülmesinin sağlandığını anlatan Polat, Proje vesilesiyle masal parkında çocuklarımız gönüllerince eğlenirken aileleri de yapacağımız oturma bankları,kamelyalar ve spor aletleriyle burada istedikleri gibi vakit geçirebilecekler dedi.
     Projenin maliyetinin 136 bin lira olduğunu söyleyen Polat, şöyle konuştu:
     Çocuklarımızın televizyonda görüp, büyüklerinden dinledikleri halk ve masal kahramanlarını, kendi hayal dünyalarından çıkartıp parka yerleştirmek için bir proje gerçekleştirdik. Bu proje çocuklarımız için yeni ufuklara açılan bir pencere olacak.
     Masal Parkta ilimizde benzeri bulunmayan çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, oyun evleri, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz, Nasrettin Hoca, Semazen, Deli Dumrul, Boğaçhan, Alaaddin ve Sihirli Lambası, Şirinler, Pamuk Prenses, Yedi Cüceler, Temel Reis, Yunus Emre, Evliya Çelebi gibi Türk ve Dünya edebiyatında önemli yer tutan halk ve masal kahramanlarının heykelleri ile Anadoludaki yaşam kültürünün tasvirleri bulunuyor
     Polat, projenin amacının çocukların hayal dünyaları ve yeteneklerini geliştirici oyun ortamları oluşturmak olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Bayburtta, masal kahramanları çocuklarla buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER