Bayburt Belediye Başkanı Polat: Yapacaklarımızla

Bayburt Belediye Başkanı Polat: Yapacaklarımızla geleceği geçmişinden daha parlak, daha aydınlık ve gelişmiş bir Bayburt sözü veriyoruz


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yapacakları ile geleceği geçmişinden daha parlak, daha aydınlık ve gelişmiş bir Bayburt sözü verdiklerini söyledi.
     Polat, 2012 yılı çalışmalarını değerlendirmek ve 2013 yılı hedeflerini açıklamak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, Bayburtun standardının ne kadar yükselirse kendilerinin de o kadar mutlu olacağını belirtti.
     Kentte yürütülen projelerle ilgili bilgi veren Polat, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçtan, Genç Osman Stadyumunun ve tribünlerin yenilenmesi sözünü aldık. Spor salonunun ise yenilenmesini talep ettik dedi.
     Polat, ayrıca belediye olarak Geleneksel Türk Sporları Merkezi yapılması taleplerini de ilettiklerini ifade ederek, Bunun için de Denizlide yapılan ve bakanlığın destek verdiği projeyi örnek gösterdik. Merkezde atların barınabilecekleri yerler, ciritçilerin soyunup giyinebileceği, duş alabileceği mekanlar ve tribünler mevcut. Orta Asyadan beri gelen gülle, çekiç atma gibi sporlarımız da yer alacak. Bakanımız bize yardımcı olacağını söyledi. Biz bunun mekanını tespit etmeye çalışıyoruz diye konuştu.
     Polat, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü ile ilgili meseleyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktara aktardıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Kültür Bakanı ile Bayburt Kalesinin durumunu konuştuk. Bahardan itibaren kalenin işletmesini üstleneceğiz. Geçen yıl İşkurdan aldığımız 5 kişi kalenin bakımını yaptı. Bu kişilerle ağaçlandırma yaptık. Geçen yıl biz kaleyi işletmeye başladık. Bu yıl da girişte ziyaretçilerden ücret talep edeceğiz. Kültür Bakanlığına bağlı döner sermaye işletmesiyle yapacağımız bir protokol çerçevesinde girişten ücret alacağız. Oradan aldığımız ücreti de tamamen orada istihdam edeceğimiz güvenlik görevlilerine ve temizlikçilere ayıracağız. Kalenin restorasyonu için de Kültür Bakanımızla konuştuk, bu sene zannediyorum onun ihalesi yapılır.
     Bayburt Belediyesinin temel sıkıntısının finans olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:
     Yıllık geliri 3,5-4 milyar olacak Genç Osman HES Projesi üretime geçtiğinde belediyemiz şahlanacaktır. Bayburt, doğalgazda yüzde 90 kullanım oranı ile ülkede ilk 10 il arasında bulunuyor. Doğalgaz kullanımı dolayısıyla şehirde hava kirliliğinde de önemli oranda azalma oldu. 2013 yılında Bayburtun yaşam standardını, refah düzeyini, yaşanabilirlik oranını en yükseğe çıkarmak için bir çok projeyi hayata geçireceğiz. Yapacaklarımızla geleceği geçmişinden daha parlak, daha aydınlık ve gelişmiş bir Bayburt sözü veriyoruz.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Belediye Başkanı Polat: Yapacaklarımızla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER