Bayburt Belediye Başkanı Polat:

Bayburt Belediye Başkanı Polat: Artık insanımızın, binalarımızın yüzünü Çoruha döndürmeye başladık


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Artık insanımızın, binalarımızın yüzünü Çoruha döndürmeye başladık dedi.
     Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çoruh Nehrini Bayburta kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, Nehirlerin kanuni inisiyatifi DSİnin elinde olduğu için projelerimizi yaptık, DSİye sunduk, kabul edildi ve şimdi uygulamaya başladık diye konuştu.
     Göreve başladığı günden itibaren Çoruh Nehrini gündeminden hiç çıkarmadığını ifade eden Polat, şunları söyledi:
     Göreve başladığımda iki slogan belirledim. Uzun vadeli olarak dedim ki; Bayburt Çoruha yüzünü dönecek. Zira bizden önce Çoruh çevresine yapılmış binalara baktığımız zaman Çoruha sırtlarını döndüklerini görüyoruz. Biz artık insanımızın, binalarımızın yüzünü Çoruha döndürmeye başladık. İkinci sloganımız da Çoruhun her iki yakasını vatandaşımızın kullanımına açmak. Bu çerçevede Çoruhun üzerine iki köprü yaptırdık, istinat duvarları yaptırdık. Var olan iki köprünün giydirmesini ve ışıklandırmasını yaptırdık. Yine Çoruhun hem sağ hem de sol şeridine yaklaşık bin 500 metre peyzaj çalışması yaptık. İnsanlarımızın gezebilecekleri, oturabilecekleri mekanlar oluşturduk.
     Polat, Çoruh Nehri kıyısında Gençlik Parkı çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, Bu parkta basketbol sahasından tenis kortuna, piknik alanlarına kadar her şey düşünüldü. Biz burayı yapmaya başladığımızda dediler ki Bayburta tenis kortu niye yapıyorsun, bu parayı niye buraya harcıyorsun. Biz de dedik ki bir gün gelecek mutlaka burayı değerlendiren insanlar çıkacak. Şu anda haklı çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü hava sıcaklıklarının eksilerle ifade edildiği bugünlerde dahi vatandaşların tenis oynadığını görüyoruz dedi.
     Tek amaçlarının Çoruhu kente kazandırmak olduğunu vurgulayan Polat, şunları kaydetti:
     Yatakta düzleme yaptık, nehir daha iyi görülsün, daha net ortaya çıksın diye. Bu çalışmamız alabildiğine devam edecek. Bu çalışmaları yaptıktan kısa bir süre sonra Çoruhta kalabalık insan toplulukları belirmeye başladı. Yanlarına gittim, Ankaradan, rafting eğitimi için geldiklerini söylediler. Yani bizim Çoruhta çalışma yaptığımız alanda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz koordinesinde rafting eğitimi başlamış oldu. Biz bu alanlarda özellikle rafting eğitiminin yanında sandal gezileri yapacağız. Olta balıkçılığını artırmak adına nehre tohum atacağız. Yine Çoruh Nehrini durgunlaştırarak hem görsel güzellik sağladık, hem de oluşturduğumuz britlerden akan suyla şelaleler oluşturduk.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Belediye Başkanı Polat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER