Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yumak: Doğu Anadolu Projesinde 2012 yıl sonuna kadar yer alan ilimizin yeniden DAP kapsamına alınmasını son derece olumlu değerlendiriyoruz


BAYBURT (A.A) - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Doğu Anadolu Projesinde 2012 yılı sonuna kadar yer alan kentin yeniden proje kapsamına alınmasını olumlu değerlendirdiklerini belirtti.
     Yumak, yaptığı yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından yöredeki illerin ekonomik potansiyellerini harekete geçirmek için kurulan ve 16 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Projesinde, Bayburtun 2012 yılı sonuna kadar yer aldığını anımsattı.
     AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek tarafından Kalkınma Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen bu girişimi son derece olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade eden Yumak, şunları kaydetti:
     Kişi başına geliri artırmak, bölge ile ülke ekonomisi arasındaki farkı azaltmak, istihdamı artırmak gibi sosyal ve çevresel hedefleri olan DAP kapsamında yer almak kadar önemli olan bir diğer husus da bu hedefler doğrultusunda neler yapılabileceğidir. Bu konuda yapılması gerekenler için kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ortak bir çalışma yapabilir.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER