Bayburt TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yumak:

Bayburt TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yumak: Makam ve mevkiler geçici, halka ve hakka hizmet ölümsüzdür


BAYBURT (A.A) - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, makam ve mevkilerin geçici, halka ve hakka hizmetin ölümsüz olduğunu söyledi.
     Yumak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bayburt Polis Meslek Yüksekokuluna yaptırılacak kültür ve spor salonunun tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, okula sosyal tesis kazandırmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     Bayburt TSOnun, şehrin ekonomik sorunlarına olduğu kadar, içinde var olduğu toplumun eğitimi ve sosyal kalkınmasına da duyarlı bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Yumak, bu anlayışın gereği olarak birçok eğitim faaliyetini desteklediklerini ve aynı zamanda sosyal sorumluluk faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.
     Yumak, eğitime destek olmak ve şehrin insan kaynağı ve beşeri sermaye altyapısının gelişmesine katkı sağlamak için 2005 yılından itibaren yüksek öğrenim gören öğrencilere, maddi imkandan yoksun orta ve lise öğrenimi gören çocuklara ve altyapı eksikliği bulunan çeşitli eğitim ve öğretim kurumlarına 300 bin liranın üzerinde kaynak aktardıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
     Bugün de yine Bayburt Polis Meslek Yüksekokulumuzun mevcut kültür ve sanat salonunun eksikliklerinin tamamlanması ve bu güzide eğitim kuruluşumuzun spor salonu ihtiyacına binaen TOBB nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde yaklaşık 1 milyon 200 bin lira yatırım maliyeti olan kültür, sanat salonu ve spor salonumuzun müjdesini vermek üzere toplandık. Odamızın ilimizde hizmet veren eğitim ve öğretim kurumlarının bilimsel, teknolojik, fiziki mekan altyapısı ve sosyal donatılarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarından biri olan yatırımın, Bayburtumuza hayırlı olmasını diliyorum.
     Yumak, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şahine ve sağladığı destekle kente eser kazandıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğluna teşekkür ederek, Biliyoruz ki makam ve mevkiler geçici, halka ve hakka hizmet ölümsüzdür dedi.
     Şahin, polislikte teorik eğitimin yanı sıra bedensel ve fiziksel eğitimin de önemli olduğunu belirterek, Bayburt TSOnun katkılarıyla, TOBB tarafından okulumuza yapılacak bu sosyal tesis, her geçen gün yıldızı parlayan okulumuzu bir adım daha ön plana çıkaracaktır. Çoruh Nehri nasıl doğduğu yerden itibaren kol kol, güçlene güçlene yoluna devam ediyorsa, okulumuz da Türkiyedeki polis okulları arasında altyapı itibariyle çok önde olan bir polis okulu haline geldi diye konuştu.
     Göreve geldiği günden itibaren Bayburtlularla birlikte okulun gelişimini onurla izlediğini ifade eden Şahin, Bu onurla izlememizin neticesi, işte ulusal boyuta taşındı. Bunun ciddi şekilde gerçekleşmesinde emeği geçenler var. Bayburt TSO Başkanımız İbrahim Yumaka, burada okuyacak öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yumak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER