Bayburt Valisi İpek, kentteki yatırımcıları ziyaret

Bayburt Valisi İpek, kentteki yatırımcıları ziyaret etti


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, kentte hayvancılık alanında faaliyet gösteren tesisleri ziyaret etti.
     İpek, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ve diğer ilgililerle birlikte Sancaktepe, Kırkpınar ve Pamuktaş köylerindeki küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği tesislerini ziyaret ederek, çiftçilerin sorunlarını dinledi.
     Bayburtun DAP ve DOKAP kapsamında yer aldığını belirten İpek, şunları söyledi:
     "Bayburt, iki kalkınma projesi içinde yer alan ve her iki projenin desteklerinden yararlanan iki ilden biridir. Bu yıl Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2 milyon lira bütçeli Bayburt İlinde Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı başlatılmıştır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ekonomik yatırımlar kapsamında, 2013 yılında ilimizden uygulamaya konulan 3 projenin toplam yatırım tutarı 3 milyon 297 bin 168lira, toplam hibe destek miktarı ise 1 milyon 648 bin 584 liradır."
     İpek, Bayburtta tarıma ve çiftçiye yönelik destek çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade ederek, "En önemli hayati ihtiyacımızın kaynağı olan tarımsal üretimin her kademesinde emeği ve alın teri bulunan çiftçilerimizi yaptıkları yatırımlardan dolayı kutluyorum. Bereketli bir sezon geçirmenizi diliyorum" dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Valisi İpek, kentteki yatırımcıları ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER