Bayramiçte altın madeni toplantısı

Bayramiçte altın madeni toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiçte, Çanakkale Çevre Platformu tarafından altın madenciliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, Evciler köyündeki düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yörede kurulacak maden ocakları ile termik santrallerinin Biga Yarımadasının yok olmasına neden olacağını öne sürdü.
     Biga Yarımadasının yok olmasını yaşamın yok olması olarak nitelendiren Üstün, Çocuklarımızın geleceğinin yok edilmesine izin vermemek için direneceğiz. Onlar halkın mücadelesinden, kadınların direnmesinden korkuyorlar. Çünkü onlar kötü bir şey yapıyor. İkna yöntemleri, para, çocuklarınıza, eşlerinize işe alacağız vaadi...Halkın mücadelesini kıramazlar dedi.
     Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa, bölgede devam eden sondaj çalışmaları ile maden çıkarma işlemi sırasında açılacak maden havuzları, hafriyat çalışmaları sırasında açığa çıkacak arsenik, kurşun, cıva, kadmiyum ve arsenik gibi ağır metallerin insanların sağlığını tehdit edeceğini ileri sürdü.
     Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş ise maden arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgenin altında Kuzey Anadolu fay hattının bulunduğunu, yaşanabilecek bir deprem sonrası depolanan atıkların tehlike yaratabileceğini iddia etti.
     Toplantıya, Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ile köy halkı katıldı.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bayramiçte altın madeni toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER