Bazı mesleklere gelir vergisi muafiyeti uygulanması

Bazı mesleklere gelir vergisi muafiyeti uygulanması -ANKESOB Başkanı Yiğiner: -Devletimiz, esnaf ve sanatkarımızın sesine kulak vererek önemli bir adım attı


ANKARA (A.A) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, aralarında bakır işlemeciliği, ahşap oyma gibi dalların bulunduğu ustalık isteyen bazı mesleklere gelir vergisi muafiyeti getirilmesini, devletin esnaf ve sanatkarın sesine kulak vererek önemli bir adım atması olarak değerlendirdi.
     Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada, yasal düzenleme ile esnaf muafiyetinin genişletilmesi, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, çarıkçılık, yemenicilik gibi meslek dallarının muafiyet kapsamına alınarak gelir vergisinden muaf tutulduğunu bildirdi.
     Bu mesleklerin tümünün geçmişi yüzyıllara dayanan, ustalık isteyen ve el emeği, göz nuru gerektiren meslekler olduğunu belirten Yiğiner, yıllara meydan okuyarak ayakta kalmayı başarabilen bu mesleklerin ustalarına destek vermenin tarihi sorumluluk olduğunu vurguladı.
     Kendilerinin konunun önemini her platformda gündeme getirmeye çalıştıklarını da belirten Yiğiner, şunları kaydetti:
     Devletimiz, esnaf ve sanatkarımızın sesine kulak vererek önemli bir adım attı. Bu tür ustalık ve sanatkarlık işlerini yapan esnaf ve sanatkarımıza gelir vergisi muafiyeti getirdi. Artık bu meslekleri yapan esnaf ve sanatkarlarımız gelir vergisi muafiyetine sahip olacak. Üzerlerinde en azından vergi yükü olmayacak ve bir miktar da olsa rahatlayacaklar. Bu işleri yapan esnaf ve sanatkarımız bağlı bulundukları vergi dairesine müracaat ederek muafiyet belgelerini alabilirler.
    
     Muhabir: Seval Güler
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Bazı mesleklere gelir vergisi muafiyeti uygulanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER