BBPnin kuruluşunun 20nci yıl dönümü

BBPnin kuruluşunun 20nci yıl dönümü -BBP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Okdelen: BBP belki iktidar ya da iktidar ortağı olmadı ama 20 yılda millet ve ülke adına çok doğru işler yaptı, doğru işlere imza attı


KÜTAHYA (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Suat Okdelen, partisinin iktidar veya iktidar ortağı olamasa da kurulduğundan bu yana geçen 20 yılda millet ve ülke adına çok doğru işler yaptığını, doğru işlere imza attığını bildirdi.
     Okdelen, partisinin kuruluşunun 20nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, BBPnin, kurulduğu günden bu yana hep milletin ve demokrasinin yanında yer aldığını, bunu yaparken de asla parti menfaati, şahsi menfaat gütmediğini, hep milletin, memleketin menfaatini, birliğini, beraberliğini öncü tuttuğunu ve buna uygun hareket ettiğini belirtti.
     Partisinin, 20 yıldır Türk siyasetinin yüz akı olduğunu ifade eden Okdelen, şunları kaydetti:
     Siyasetin gerçekten siyasi ahlaka uygun olarak nasıl yapılacağının dersini herkese BBP göstermiştir. BBP belki iktidar ya da iktidar ortağı olmadı ama 20 yılda millet ve ülke adına çok doğru işler yaptı, doğru işlere imza attı. Türkiyede demokrasinin işlemesi, millet iradesinin yerine getirilmesi, milletin hak ve menfaatlerinin korunması, milletin güvenliğinin sağlanması, bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması adına her zaman üzerine düşeni ziyadesiyle yerine getirdi. Bu anlamda yine Türkiyede milletin, devlete uzanan eli, siyasi organizasyonu oldu. Bu davaya, bu misyona, bu fikre inanmış kadrolarız. Bu partinin kurucu liderini, merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlunu, çok derin bir hadiseyle kaybettik. O günlerde herkes bu hareketin biteceğini, artık sürdürülemeyeceğini düşünüyordu. Çünkü Türkiyede bu güne kadar bu tür siyasi partiler maalesef liderler gittikten sonra siyaset sahnesinden yok olup gitmişlerdir. Ancak biz her zaman söyledik; BBP salt bir siyasi parti değil, bir fikrin, misyonun, ideolojinin, duruşun adıdır. Liderimizin yol arkadaşları dava arkadaşları olarak bu hareketi, misyonu, davayı, milletin muktedir iktidarını gerçekleştirene, yani Müslüman Türk dünyasının birliğini inşa edene kadar sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber BBPnin kuruluşunun 20nci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER