BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -Kim suni gündem yaratmak isterse istesin, bu ülkenin birinci gündem maddesi terördür


KARAMAN (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kim suni gündem yaratmak isterse istesin, bu ülkenin birinci gündem maddesi terördür dedi.
     Karamanın Sarıveliler ilçesinde düzenlenen Sarıveliler 5. Karacaoğlan ve Yayla Şenliklerine katılan Destici, burada yaptığı konuşmada, Karamanın Türkçenin başkenti, Karamanoğlu Mehmetbeyin, Karacaoğlanın memleketi olduğunu belirtti.
     Karacaoğlanın divan edebiyatının yoğun olarak kullanıldığı o zamanlarda aşık edebiyatını kullanarak şiirlerini halk diliyle yazmış bir ozan olduğunu ifade eden Destici, Karacaoğlan sadece aşk şiirleri, sevgi şiirleri söylememiş. O dönemde zulüm edenleri de hiciv etmiş. Dolayısıyla her dönemde haksızlıklar yapılmış. Her dönemde adaletsizlikler yapılmış. Ozanlarımız da bu haksızlıklara karşı çıkmış diye konuştu.
     BBP olarak hayallerinin Kürdü, Türkmeniyle, alevisiyle, sünnisiyle, başı açığı, başı kapalısıyla bu memleketin 75 milyonunun doğduğu yerde doymasını, başının dik ve alnının ak olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Destici, şunları kaydetti:
     Bizim arzumuz budur. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozma gayreti içinde olanlar vardır. Ben hep şunu söylüyorum; kim suni ne gündem yaratmak isterse istesin bu ülkenin birinci gündem maddesi terördür. Biz bu terör belasından kurtulmadığımız müddetçe hiçbir problemimizi halledemeyiz. Türkiye terörü yok edemezse dış borcunu yok edemez, yolsuzluklarla mücadele edemez. Eğitim politikasını düzeltemez. Tarım politikalarını geliştiremez. Bunun için de iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber bir politika üretmek zorundayız.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER