BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -Hiç kimse bundan sonra orduyu kendi emelleri, çıkarları, kendi iktidarları ya da güçlerini devam ettirme adına kullanamayacak


ESKİŞEHİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hiç kimse bundan sonra orduyu kendi emelleri, çıkarları, kendi iktidarları ya da güçlerini devam ettirme adına kullanamayacak dedi.
     Destici, BBP Eskişehir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, mayıs ayının sonuna kadar bu tür toplantıları tamamlayıp, yerel seçimlerin startını vereceklerini kaydetti.
     Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu anımsatan Destici, Eskişehirde 2013 yılını, Türk kültürünün yaşatılarak dünyaya yayılacağı bir yıl olarak kutlayacağız. BBP olarak bu konuda hangi katkıyı vermemiz gerekiyorsa bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz dedi.
     Destici, tutuklu milletvekilleri konusunda, AK Parti, CHP ve MHP yetkililerine, PKKnın üyesi olan, bizzat Mehmetçike, sivillere kurşun sıkan sözde vekilleri, TBMMye milletvekili olarak sokarsanız biz size bunun hesabını ödetiriz dediklerini ifade eden Destici, şunları söyledi:
     Bunların kim olduğu belli. Hepsi PKK üyesi. PKK, BDP, KCK, birbirinden farkı yok. Zaten yıllardır bu ülkede 27 yıldır terörle gerçek anlamda mücadele edilmiyor, ediliyormuş gibi yapılıyor. Mobil birlik kuracaksınız, terörist gibi dağda yaşayacak, ondan daha eğitimli, dayanaklı olacak. En modern silahları kullanacak ve 15 bin lira maaş vereceksiniz. 5 yılda emekli edeceksiniz. Bakalım o dağda bir tane terörist kalıyor mu- Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Onlar da asla PKKnın oyununa gelmesinler. Onlar, onların temsilcisi değil. Bu ülkeden hiç kimse bir karış toprak parçası alamaz.
    
     -Gelinen noktada TSKyi kullanamıyorlar-
    
     Destici, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanlığından yapılan son açıklamaları hatırlatması üzerine şunları söyledi:
     Bu ülkede yıllarca gerçekten Anadolunun o saf, temiz ve masum insanları yok sayıldı. Kılık kıyafetlerinden dolayı horlandılar. Burada asıl mesele iktidar kavgası, sermaye ve güç kavgasıdır. Hiç kimse elindeki gücü, kalelerini kaybetmek istemez. Hep bu süreçlerde askerin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bu işlerde kullanıldığı öne sürüldü. Gelinen noktada TSKyi kullanamıyorlar. Bürokrasiye, iş dünyasına, medyaya kendileri hakim olmak istiyorlar. Bütün bunları da askerin silahıyla bugüne kadar yapıyorlardı. Bugün o devir değişti. Artık askerin açıklamalarıyla da şu net oldu ki; bundan sonra havalarını alırlar. Onun için bu işlere artık hiç heveslenmesinler. Bu ülkede hepimiz hep beraber adil bir yönetim altında eşit haklara sahip, başı açığı, kapalısı, imam hatiplisi, düz lise mezunu, doğulusu, batılısı da bu ülkede eşit, adil paylaşımdan hak alan insanlar olarak yaşayacak. Hiç kimse bundan sonra orduyu kendi emelleri, çıkarları, kendi iktidarları ya da güçlerini devam ettirme adına kullanamayacak.
     (SİN-DA-TAR)
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER