BDP Mardin Milletvekili Dora:

BDP Mardin Milletvekili Dora: Türkiyede artık tam özgürlükçü demokrasi içinde yaşamak istiyoruz


MARDİN (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Erol Dora, Türkiyede artık tam özgürlükçü demokrasi içinde yaşamak istiyoruz dedi.
     Dora, Tutuklu Aileler Derneği üyeleri ile Mardin Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, BDP olarak Kürt sorunu ile ilgili samimiyetle atılacak her türlü adımı büyük bir saygıyla karşılayacaklarını söyledi.
     Dora, Başbakan Kongre öncesinde, İmralı ve Oslo ile görüşmelerin tekrar başlayacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar Türkiye kamuoyunda büyük bir heyecan yaratmıştır. Parti olarak Kürt sorunu ile ilgili akan kanın durması için samimiyetle atılacak her türlü adımı büyük bir saygıyla karşılayacağız ve bu anlamda her türlü desteği Mecliste ve her yerde vereceğimizi halkın huzurunda beyan ediyoruz. Dün Sayın Bülent Arınç, Diyarbakır ziyaretinde Türkiyede atılacak adımlardan bahsetti. Bundan sonraki süreçte Kürtçenin savunma yapılabileceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiyede artık tam özgürlükçü demokrasi içinde yaşamak istiyoruz. Hepimin mücadelesinin buna göre olması gerektiğine inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BDP Mardin Milletvekili Dora: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER