BDP Şanlıurfa Milletvekili Binici:

BDP Şanlıurfa Milletvekili Binici: -İmralı süreci bir başlangıçtır ve bu başlangıçta da halkların kardeşliği örülecektir


ADANA (A.A) - BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, İmralı süreci bir başlangıçtır ve bu başlangıçta da halkların kardeşliği örülecektir dedi.
     Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraşta patriot savunma sistemlerinin konuşlandırılmasına tepki amacıyla açıklama yaptı.
     ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Abidin Dino Parkında yaptığı açıklamada, Adananın, ABDnin kirli ve karanlık savaş planlarının üssü haline getirildiğini iddia etti.
     BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de, Adananın, bütün halkların birlikte yaşadığı mozaik olduğunu belirterek, Halklar arasında hiç bir sorun yok. Ama gerçekten bu savaş politikaları, halkları bir birine düşürüyor. Savaş istemiyoruz dedi.
     Binici, ESPnin Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesinde düzenlediği Suriyeye emperyalist müdahalede Türkiyenin rolü konulu panel öncesinde de gazetecilerin sorusu üzerine İmralı sürecini gerçekten destekliyoruz. İmralı süreci bir başlangıçtır ve bu başlangıçta da halkların kardeşliği örülecektir, bu savaşa son verilecektir, ölüm haberleri gelmeyecektir. Bundan da hepimiz umutluyuz, toplumun hepsi umutlu. 10 yıl önce böyle bir girişim olsaydı belki Türkiye halkları ayaklanabilirdi. Ama bugün yüzde 90 barışı istiyor, kardeşliği pekiştirmek istiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber BDP Şanlıurfa Milletvekili Binici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER