BEBKA 6 üniversite ile işbirliği protokolü

BEBKA 6 üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı -Bursa Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Harput: -BEBKAya 2011 yılı teklif çağrısı kapsamında başvuran 368 projeden 158i ve halen desteklenmekte olan 64 projeden 32 tanesi


BURSA (A.A) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), üniversite-sanayi ve üniversite-kamu işbirliğini desteklemek için 6 üniversiteyle protokolü imzaladı.
     Bursa Valisi ve(BEBKA) Yönetim Kurulu Başkanı Şahabettin Harput, BEBKAnın Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezindeki (BUTTİM) merkez ofisinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının birinci görevinin bölgeler arası kalkınmışlık farklarını gidermek olduğunu söyledi.
     Üniversitelerin sadece öğrencileri eğiten birer kurum olmaktan öte bizzat bulunduğu şehre, o bölgenin temel sorunlarına ve ihtiyaçlarına, potansiyellerine ışık tutacak çok önemli işler yaptıklarını rakamların ortaya koyduğunu belirten Harput, BEBKAya 2011 yılı teklif çağrısı kapsamında başvuran 368 projeden 158i ve halen desteklenmekte olan 64 projeden 32 tanesi üniversitelerle işbirliği içeriyor. Bugün burada imzaladığımız protokolle işbirliğimizi kurumsal olarak tescil etmiş oluyoruz. Bundan sonra bu işbirliklerinin aralıksız sürmesi gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
     Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de bu tip protokollerin hedefleri doğru tespit etmek noktasında önemli birer fonksiyona sahip olduğunu belirtti. Dilek, şunları kaydetti:
     Yeni konjonktüre göre üniversiteler kendi kabuğunda olmayıp toplumun sorunlarına yönelmeli. İş birliklerinde BEBKAya önemli bir rol üstlendiği için çok teşekkür ediyorum. Zaten birçok projemizi de desteklediler. Bizim de kendi araştırmalarımız için fonlarımız ve kaynaklarımız var. Mesela 10 milyon liralık araştırmaya ayırdığımız bir kaynağımız var. Aslında bu kaynaklar milletimizin kaynakları. Bunları daha olumlu yönde kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle var gücümüzle BEBKAnın yanında olmaya devam edeceğiz.
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de üniversitelerin toplumun bir kutup yıldızı gibi olduğunu ifade etti.
     Üniversitelerin hangi alanda olursa olsun toplumun bütün ihtiyaçlarını tespit ve tedavide birinci faktör olduğunu vurgulayan Gönen, Biz bölge üniversiteleri olarak elbette üzerimize düşeni şimdiye kadar yapmaya gayret ettik. Bundan sonra da daha fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz. BEBKA, bölgemiz için çok önemli bir kurum. Biz bölgedeki üniversitelerle bir üniversiteler arası birlik oluşturulmasını istiyoruz. Bu konuda valilerimizden de destek bekliyoruz ve buna da inanıyoruz diye konuştu.
     Törene, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da katıldı.
     İmzalanan protokolle üniversite ile kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla model oluşturulması ve bu doğrultuda uygulamanın karşılıklı olarak desteklenmesi amaçlanıyor. Bölgedeki projecilik kültürünü geliştirme, proje hazırlama ve uygulama kapasitesini artırma konusunda taraflarca ortak politika geliştirilmesi ve iş birliği sağlanması öngörülüyor.
     BEBKA Mali Destek programları kapsamındaki projelerin hazırlık ve uygulama aşamalarında üniversite, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliklerinin geliştirilmesi ve bu konuda tarafların ortak olarak belirleyeceği kurallara göre birlikte hareket edilmesi hedefleniyor. Ayrıca BEBKA ile altı üniversite arasında imzalanan protokolle bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalarda üniversitelerin BEBKAya akademik ve teknik desteğinin sağlanması da öngörülüyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BEBKA 6 üniversite ile işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER