Bedensel engelli gencin eğitim aşkı

Bedensel engelli gencin eğitim aşkı -Doğuştan kolları olmayan 16 yaşındaki Armağan Çeşme, 6 yaşından beri ayak parmaklarıyla yazı yazarak eğitimini sürdürüyor -Lise öğrencisi Çeşme: -Hayata gülümsemek çok güzel, hedefim hukuk


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Doğuştan kolları olmayan 16 yaşındaki Armağan Çeşme, 6 yaşından beri ayak parmaklarıyla yazarak eğitimini sürdürüyor
     Lüleburgaz Lisesi 11. sınıf öğrencisi Çeşme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayak parmaklarıyla 6 yaşında yazmayı öğrendiğini belirterek, arkadaşları ve ailesinin yardımıyla, bedensel engeline rağmen hayata gülümsemeyi başarabildiğini anlattı.
     4 yaşında da okumayı öğrendiğini ifade eden Çeşme, şöyle konuştu:
     Kollarım olmadığı için yazmayı bilmiyordum. Evimizde bulunan daktiloda ayak parmaklarımla yazmaya başladım. 6 yaşında yazmayı öğrendim. Daha sonra okula başladım. Okulda babamın yaptırdığı masada ayağımla ders notları yazıyordum. Şu anda arkadaşlarım gibi eğitim görüyorum. Bundan sonraki hedefim hukuk ve psikoloji eğitimi almak. Ailem ve arkadaşlarım çok yardımcı oluyor. Okulumuzda arkadaşlarımın sırasından daha ufak, tahtadan yapılmış sıram var. O sırada ayağımla not alıyorum.
    
     -Hayata gülümsemek çok güzel
    
     Çeşme, kendisi gibi bedensel engeli olan kişilerin hayata küsmemeleri gerektiğini belirterek, kendilerine hedef koymaları halinde hayatta mutlu olabileceklerini bildirdi.
     Hayata gülümsemek çok güzel diyen Çeşme, Arkadaşlarıma en büyük önerim, hayata gülümsemeleri ve mutlu olmalarıdır. Hedeflerini koysunlar ve o yolda ilerlesinler. Hayat gerçekten çok güzel dedi.
     Lüleburgaz Lisesindeki arkadaşları da Armağan Çeşmenin çok azimli ve başarılı bir öğrenci olduğunu bildirdi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bedensel engelli gencin eğitim aşkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER