Beethoven 9. Senfoni Antalyada seslendirilecek

Beethoven 9. Senfoni Antalyada seslendirilecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları tarafından Beethovenin 9. Senfonisinin Antalyada seslendirileceği bildirildi.
     Dünyaca ünlü Alman klasik müzik bestecisi Ludwig Van Beethovenin en etkileyici eserleri arasında yer alan 9. Senfonisi Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından 10 Aralık Pazartesi günü saat 20.00de Haşim İşcan Kültür Merkezinde sanatsever ile buluşacak.
     Beethovenun sağır olduktan sonra bestelediği 9. Senfoni, insan sesinin kullanıldığı ilk senfonik eser olma özelliğini taşıyor. Eserde ANTDOB orkestra ve korosunu İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetecek.
     Gecede solist olarak Nurdan Küçükekmekçi Aydın Soprano, Ebru Kaptan Mezeo Soprano, Devrim Demirel Tenor ve Engin Suna Bas sahne alacak.
     Dünyada ilk kez 1824 yılında Viyanadaki Karntnerthor Tiyatrosunda seslendirilen Beethoven 9. Senfoni, klasik müzik repertuvarının en iyi eserleri arasında yer alıyor. 9. Senfoninin dördüncü ve sonuncu bölümlerini ise Alman ozan Friedrich Schillertarafından yazılan Neşeye Övgü oluşturuyor.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beethoven 9. Senfoni Antalyada seslendirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER