Beko Basketbol Ligi Play

Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final serisinin ardından -Banvit Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu: -Seri boyunca gerginliği had safhaya çıkaran Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun ve diğer bazı takım mensuplarının sportmenliğe


BALIKESİR (A.A) - Banvit Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu, Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final serisine ilişkin, Seri boyunca gerginliği had safhaya çıkaran Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun ve diğer bazı takım mensuplarının sportmenliğe yakışmayan davranışlarını hayretle izlediklerini ifade etti.
     Kurulun yazılı açıklamasında, Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final serisi ve sezon değerlendirmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, takımın, sezon boyunca Beko Basketbol Ligi, Türkiye Kupası ve Eurocupta ortaya koyduğu mücadeleden gayet memnun olunduğu belirtildi.
     Tüm bu kulvarlarda hep son anda ya da son maçta hedef kaçırılsa da Baş Antrenör Orhun Ene ve ekibinin sporcularla elde ettiği başarının göz ardı edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, 1994 yılında kurulan ve henüz sadece 8 sezondur 1. Ligde mücadele veren kulübümüzün Türk basketbolunda geldiği noktanın kamuoyu tarafından takdir edildiğini memnuniyetle izliyor ve doğru yolda olduğumuzu görüyoruz ifadesine yer verildi.
     Ülkenin en köklü kulüplerinden Anadolu Efes ile yapılan play-off yarı final serisi müsabakalarında yaşananların Banvit yönetimini karamsarlığa ittiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Özellikle Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhunun bir internet sitesindeki Banvitle bir sorunumuz yok ifadesine dayanarak söylemeliyiz ki bizim de Anadolu Efes ile bir sorunumuz yok ama maalesef kendisi ile var. Seri boyunca gerginliği had safhaya çıkaran Engin Özerhun ve diğer bazı takım mensuplarının sportmenliğe yakışmayan davranışlarını hayretle izledik. Maçlarda yaşanan hakem hatalarını öne sürerek ve medyayı kullanarak hakem camiasını baskı altına almaya çalışan Özerhunun centilmenlik dışı tavırları bununla da sınırlı kalmadı. Soyunma odaları koridorlarında kulübümüze, baş antrenörümüze, maçlar sırasında sporcularımıza ve yanı sıra hakemlere ağza alınmayacak ifadelerle saldıran bu zihniyeti basketbol kamuoyunun takdirine bırakıyor ve bundan sonra muhatap kabul etmiyoruz. Kendilerinden başka kimseye yaşama şansı vermemeyi ilke edinen bu zihniyetin Türk basketbolu için doğru örnek olmadığını düşünüyoruz.
     Anadolu Efes sporcularının seri boyunca sahada verdiği centilmence mücadeleye saygı gösterildiği belirtilen açıklamada, Asla onların bu mücadelesine gölge düşürmek istemiyoruz. Anadolu Efes Kulübü, Türk basketbol tarihindeki yadsınamaz yeri ile bizim de bu işe başlarken örnek aldığımız modellerin başında geliyordu. Geldiğimiz noktada yaşananlar bizi hayal kırıklığına uğrattı ve biz de Banvit olarak bunları basketbol kamuoyu ile paylaşmak istedik ifadeleri kullanıldı.
     (ZAK-KAK)
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Play Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER