Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Antalya Büyükşehir Belediyespor: 65 - Anadolu Efes: 74 Salon: Atatürk Hakemler: Özlem Yalman, Sami Özel, Murat Ciner Antalya Büyükşehir Belediyespor: Theodore 17, Lewis 12, Eren 2, Barış 6, Carter 15, Gibson


ANTALYA (A.A) - Beko Basketbol Liginde Anadolu Efes, deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesporu 74-65 yendi.
     İlk periyotta hücumda Carter ve Theodore ile etkili olan Antalya Büyükşehir Belediyespor, bir ara farkı 9 sayıya kadar çıkarmayı başardı: 17-8. Anadolu Efes, Lucas, Kerem Gönlüm ve Vujacicin sayılarıyla rakibine karşılık vermeye çalışsa da Antalya ekibi, ilk periyotu 17-13 önde tamamladı.
     İkinci periyota hızlı başlayan Anadolu Efes, özellikle pota altında etkili oldu. Anadolu Efes, Lucas ve Batista ile sayılar bularak rakibini yakalamayı başardı: (22-22). Bu dakikadan sonra toparlanan Antalya Büyükşehir Belediyespor, Lewis ve Barış ile dış şutlarda sayılarak bularak tekrar öne geçti ve ilk yarı Antalya ekibinin 39-31 üstünlüğüyle sona erdi.
     Üçüncü periyotta savunma ve hücumda iyi organize olan Anadolu Efes, Savanovic ve Semihin sayılarıyla mücadelede ilk kez öne geçmeyi başardı (41-42). Daha sonra da oyunun kontrolünü bırakmayan Anadolu Efes, son periyota 53-50 önde girdi.
     Son periyot büyük çekişme içerisinde geçti. Anadolu Efes, Kerem Gönlüm ve Farmar ile sayılar bulurken, Antalya ekibi de Theodore ve Carter ile rakibine karşılık vermeye çalıştı. Anadolu Efes, mücadelenin son 3 dakikasına 62-59 önde girdi. Bu dakikadan sonra Lucas, Farmar ve Semihin sayılarıyla farkı açan Anadolu Efes, karşılaşmadan 74-65 galip ayrıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber / Güç Gönel
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER