Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Banvit: 82 - Anadolu Efes: 76 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Engin Kennerman, Halil Baldemir, Fatih Aslanoğlu Banvit: Davis 13, Simmons 8, Lucas 5, Stimac 15, Erkan 4,Serkan 13, Mejia 20, İzzet 4 Anado


BALIKESİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Banvit, Anadolu Efesi 82-76 yendi.
     Karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikaların ardından Banvit, Erkan, Stimac, Simmons ile 4. dakikada 8-2 üstünlük yakaladı. Farmar ve Erkannın basketleriyle ilk beş dakika, Banvitin 10-5 üstünlüğüyle geçildi. Banvitin top kayıplarını Sinan ve Kerem Gönlüm ikilisinin basketleriyle değerlendiren Anadolu Efes, çeyreğin son dakikasına girilirken farkı, 2 sayıya kadar (15-13) indirdi.
     Davis, Simmons ve İzzetten gelen basketler de Banvitte skora katkı yaparken ilk çeyrek, son saniyede Mejianın attığı 3 sayılık basket sayesinde Banvitin 20-13 üstünlüğüyle tamamlandı.
     İkinci periyot, Banvitten Stimac, Serkan, Anadolu Efesten Vujacic ve Kerem Gönlümün sayılarıyla başladı. 12. dakika, 24-17 Banvitin üstünlüğüyle geçildi. Sert savunmasını hücumlarda Mejia, Davis ve Stimacın basketleriyle destekleyen Banvit, 14. dakikada farkı, 7 sayıya (30-23) çıkardı. Banvit, Lucas ve Serkan ikilisinin sayılarıyla 17. dakikaya 35-28 önde girdi.
     Savanovic, Semih, Vujacic ve Sinan ile pota altını iyi kullanan Anadolu Efes, Farmar ve Lucasın ard arda attığı sayılarla devreyi 41-37 önde tamamladı.
     Karşılaşmanın 3. periyotuna iyi savunma yaparak başlayan Anadolu Efes, Savanovic ve Semih ile basketler buldu. 23. dakika, konuk takımın 50-46 üstünlüğüyle geçildi. Banvit, Mejia, Stimac ve Davis ile basketler bularak 25. dakikada eşitliği (52-52) yakaladı.
     Anadolu Efesin Barac ve Farmar ile bulduğu sayılara Banvit, Davis, Stimac, Mejia, İzzet ve Serkanın sayılarıyla cevap verdi. Banvit, son periyota 61-60lık skorla önde girdi.
     Son periyota Banvit, Mejia ve Lucasın basketleriyle başladı. 32. dakika, 66-60 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Banvitin basketlerine Semih, Kerem Gönlüm ve Farmar ile cevap veren Anadolu Efes, 33. dakikada eşitliği (66-66) yakaladı. Banvit son iki dakikaya 76-72 önde girdi. Banvit, maçın sonuna kadar oyun kontrolünü elinde tutarak karşılaşmayı, 82-76 kazandı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER