Beldenin ilk ve son belediye başkanı

Beldenin ilk ve son belediye başkanı -Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi, 1987de kavuştuğu belediyeliğine Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla 2014 seçimlerinden sonra veda edecek -İlk yapılan seçimlerle koltuğa oturan ve 1


BALIKESİR (A.A) - Zafer Akpınar / Emrah Elmas - Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi, 1987de kavuştuğu belediyeliğine Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla 2014 seçimlerinden sonra veda edecek. İlk yapılan seçimlerle koltuğa oturan ve 1987den bu yana 6 dönemdir görevine aralıksız devam eden Kamil Saka, Gürenin ilk ve son belediye başkanı olacak.
     13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM Genel Kurulunda yasalaşmasıyla birlikte Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Edremite bağlı sahil beldeleri Akçay, Güre ve Altınoluk belediyeleri kapanarak beldeler mahalle olacak.
     Güre beldesi, 1987de kavuştuğu belediyeliğine Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla 2014 seçimlerinden sonra veda edecek. Böylelikle ilk yapılan seçimlerle koltuğa oturan ve 6 dönemdir görevine aralıksız devam eden Kamil Saka, Gürenin ilk ve son belediye başkanı olacak.
     Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987 yılında yapılan ara seçimlerle belde olan Gürenin 25 yıllık bir belediyecilik geçmişinin bulunduğunu söyledi.
     İlk yapılan seçimlerde belediye başkanı olduğunu ve bugüne kadar devam ettiğini anlatan Saka, 6 dönemdir Güre Belediye Başkanı olarak devam ediyorum. Gürenin ilk belediye başkanı olarak övünüyordum ancak çıkan yasayla son belediye başkanı olduğum için üzülüyorum. 27 yıl belediye başkanlığı yapmış olacağım. 2014 seçimlerinden sonra Güre, Edremitin mahallesi olacak dedi.
     Güreyi 1987den bu yana yaptıkları çalışmalarla turizm merkezi haline getirmeye çalıştıklarını dile getiren Saka, şöyle devam etti:
     Beldede herkesin emeğe var. Kışın 5 bin olan nüfus, yaz aylarında gelen turistlerle, 65 bine ulaşıyor. Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Yoldaki her taşta, evlerden akan suyun her damlasında, gelen turistlerin bıraktığı gelirde, duyulan beğenide alın terimiz var. 15 yıl önce Gürenin bu noktaya geleceğini söylediğimde, herkes gülüyordu. Gün gelecek dünyanın herhangi bir yerinde insanlar, evinden çıkarken şu kadar saat sonra şu numaralı telefondayım deyip Güredeki bir otelin numarasını verecek diyordum. Bugün bu noktaya geldik.
    
     -Güre bölgenin turizmde lokomotifi olabilir-
    
     Belediyeliği sona erip mahalle olarak devam etse de Gürenin önünün açık olduğunu ifade eden Saka, turizm merkezi olması yolunda aynı yön ve hedefle ilerlenmesi halinde Gürenin kazanmaya devam edeceğini söyledi.
     Gürenin körfezin yatırım yapılabilecek nadir sahil beldelerinden olduğunu vurgulayan Saka, Balıkesir, büyükşehir olduğu için Gürenin kaybedeceğini sanmıyorum. Belde ya da mahalle, Güre bölgenin turizmde lokomotifi olabilir. Yatak kapasitesi 15 bine kısa sürede çıkabilir. Güreyi bir adım daha ileriye taşımak ana hedef olursa kaybeden olmaz. Ben de bu doğrultuda 2014ten sonra da çalışmalara devam edeceğim diye konuştu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Beldenin ilk ve son belediye başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER