Belediyeden cemaate özel seccade

Belediyeden cemaate özel seccade -Ereğli Belediyesince yer bulunmaması nedeniyle için cuma namazını cami dışında kılmak zorunda kalan cemaat için bin adet seccade yaptırıldı


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediyesince yer bulunmaması nedeniyle için cuma namazını cami dışında kılmak zorunda kalan cemaat için bin adet seccade yaptırıldı.
     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı yazılı açıklamada, cuma namazlarında camilerin dolması nedeniyle vatandaşların genellikle kartonların üzerinde namazını kıldığını, bu sıkıntının ortadan kalkması için özel seccade yaptırdıklarını belirtti.
     Yağmurdan, güneşten ve kardan etkilenmeyecek bin adet seccadeyi camilere dağıtacaklarını ifade eden Posbıyık, şunları kaydetti:
     Cemaatin karton üzerinde namaz kılmaya mecbur kalmaması için bir proje geliştirdik. Camilerimiz için özel seccadeler yaptırdık. Seccadeler özellikle vatandaşlarımızın cuma namazlarını yaşanan yoğunluk nedeniyle dışarda kılmak zorunda kaldığı Ali Molla, İsmail Ağa, İskele, Hatip ve Orta camilerinde kullanılacak. Seccadeler görevlilerden alınacak, namaz kılındıktan sonra da teslim edilecektir.
     Posbıyık, seccadelerin dağıtımını bu hafta içinde tamamlamayı planladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Belediyeden cemaate özel seccade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER