Berat Kandili

Berat Kandili -Muğla Müftüsü Basiş: -Bu gecede Allahın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdeleniyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Müftüsü Hasan Başiş, Bu gecede Allahın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdeleniyor dedi.
     Başiş, yaptığı açıklamada, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen Beratın günahlardan arınma ve Yüce Allahın rahmet ve mağfiretine ulaşmak olduğunu bildirdi. Başiş, Bu gecede Allahın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdeleniyor. Bu geceye, o nedenle, Berat Gecesi denmiştir dedi.
     Başiş, Berat Kandilinin Allaha kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışı olduğunu hissedenlerin yüce Allaha yönelerek, Onun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri özel bir gece olduğuna işaret etti.
     Müftü Başiş, şunları kaydetti:
     Yüce Allahın af ve merhametine sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme hemen her müminin temel gayesidir. Üç ayların girmesiyle idrak etmeye başladığımız mübarek gün ve geceler, özellikle Ramazan ayının habercisi olan Beraat Kandili, manevi hayatımızda, öze dönme ve kendimizi yenileme fırsat sunan, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasını sağlayan, ilahi af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan bereket yüklü bir gecedir.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER