BES Zonguldak Şube Başkanı Çetin:

BES Zonguldak Şube Başkanı Çetin: -Adli ve etkin yargı sistemi, tarafsız ve bağımsız bir hukuk düzeni için her gün suçlu yaratan mevcut sistemin değişmesi gerekir


ZONGULDAK (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, Adli ve etkin yargı sistemi, tarafsız ve bağımsız bir hukuk düzeni için her gün suçlu yaratan mevcut sistemin değişmesi gerekir dedi.
     Çetin, düzenlediği basın toplantısında, 2012 adli yılının bağımsız yargı fikrinin ve adalet duygusunun giderek daha fazla zedelendiği bir dönemde açıldığını öne sürdü.
     Yargıda birikmiş sorunları çözeceği inancıyla açılan yargı paketlerinin çözüm yerine vicdanları yaraladığını iddia eden Çetin, şöyle konuştu:
     Her ülkede olduğu gibi Türkiyede ki adalet düzeni ve onun en çarpıcı yüzünü oluşturan cezaevi düzeni mevcut sistemin bir yansımasıdır. Yargının hızlandırılması gerekçesiyle 2011 yılında yapılan değişiklikle hukuk mahkemelerinde açılan tüm davalarda masraflar peşin alınmaya başlandı. Bu uygulamayla yoksul halk kesimlerinin dava açma hakkı ellerinden alınarak emekçilerin her türlü hak arayışlarının önü kesilmiştir. Adli ve etkin yargı sistemi, tarafsız ve bağımsız bir hukuk düzeni için her gün suçlu yaratan mevcut sistemin değişmesi gerekir.
    
     Muhbabir : Faik Erez / Ferdi Akıllı
     Yayıncı : Zeki Gümüş
<< Önceki Haber BES Zonguldak Şube Başkanı Çetin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER