Beşiz doğuran koyun şaşırttı

Beşiz doğuran koyun şaşırttı -Kuzulara biberonla süt takviyesi yapılıyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelide beşiz doğuran koyun sahibini sevindirdi.
     Ürünlü köyünde üreticilik yapan Şeref Korkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır besicilik yaptığını ancak ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.
     Komşularının yavru kuzuları görmek için eve geldiğini anlatan Korkan, Bir koyunun ikiz ve üçüz doğumunu gördük ama beşiz doğurmasını ilk kez görüyoruz. Çok şaşırdık. Doğum bizim yardımımızla gerçekleşti. Beşiz koyunlara biberonla süt takviyesinde bulunuyoruz. Çünkü koyun, beş yavruyu beslemede güçlük çekiyor. Şu an kuzular sağlıklı ifadelerini kullandı.
     Köylülerden Mustafa Dağtekin de besici olduğunu ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını vurguladı.
     Merak ettiği için yavru kuzuları görmeye geldiğini anlatan Dağtekin,200 koyunum var. 3ten fazla yavru doğuranı görmedim. Bu gerçekten büyük şansdedi.
     Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdal İlgü ise koyunların 5 yavru doğurmasının çok ender görülen bir durum olduğunu kaydetti.
     Genelde koyunların 2 yavru yaptığını belirten İlgü, Bu koyunun cinsine göre de değişiyor. 3 yavru yapan da oluyor. Fakat 3ten fazlası çok sık görülen bir durum değil. 5 yavru yapması çok ender görünen bir durum dedi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Beşiz doğuran koyun şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER