BEÜ öğrencilerinin yol protestosu

BEÜ öğrencilerinin yol protestosu


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, okula giriş ve çıkışlarda trafikte zor anlar yaşadıkları gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.
     Üniversite yerleşkesindeki Fen-Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, burada 2 dakikalık oturma eylemi yaptı.
     Grup adına açıklama yapan öğrencilerden Şahin Özevi, bir türlü çözülemeyen kavşak, durak ve yol sorununu yetkililere duyurmak için eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Başta BEÜ Rektörlüğü olmak üzere, öğrenciler tarafından defalarca yapılan yazılı ve sözlü uyarılara rağmen, yetkililerin konuya sessiz kaldığını belirten Özevi, şöyle konuştu:
     Başbakanımızın dediği gibi hayaldi gerçek oldu sözününden yola çıkacak olursak, Bitliste böyle bir üniversite gerçekten hayaldi. Ama şu anda eğitim veriyor. Üniversitemiz, rektörümüzün ve Eren ailesinin özverili çalışmalarıyla büyüyüp gelişmeye devam ederken, maalesef Karayolları Van Bölge Müdürlüğü ile Bitlis Belediyesi üzerlerine düşen görevi yapmıyor. Öğrenci sayımızın giderek arttığı bu dönemde, tehlike arz bu eden yolda kavşak çalışmasının yürütülmemesi ve öğrencilerin beklemeleri için durakların yapılmaması giderek tepkilerin artmasına yol açmıştır.
     Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı. Basın açıklamasın yapıldığı alanda, polis geniş güvenlik önlemi aldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BEÜ öğrencilerinin yol protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER