Beykozlu asırlık annelere ödül

Beykozlu asırlık annelere ödül


İSTANBUL (A.A) - Beykoz Belediyesince yılın annesi seçilen 102 yaşındaki Fidan Ocak, 100 yaşındaki Remziye Duman ve Emine Yıldız ile 12 çocuk sahibi 73 yaşındaki Fikriye Kuruderi altınla ödüllendirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen programa, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, anneler ve çocuklar katıldı.
     Programda konuşan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, büyüklerin herkesin baş tacı olduğunu belirterek, "Anne ve babalar hayattayken onların kıymetini bilmek lazım. Hatta annesi ve babasıyla birlikte yaşayanlar bunun bulunmaz bir servet olduğunu iyi idrak etmeliler. Toplumda maalesef değerlerimiz yozlaştı. Annelere çok iş düşüyor. Hem iyi evlat hem iyi anne olmak lazım. Buradan tüm annelerin bu güzel gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
     Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de İslam dininde, örf ve adetlerde annelerin çok özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     "Annelerimizin yürekleri çok farklıdır, merhamet doludur. Evlatların da kendilerine hayat veren annelere hayat vermesi, onlara karşı çok duyarlı ve hassas olması lazım. Annelerin, babaların gönlü çok hassastır. Onlara, örf ve adetlerimizin gerektirdiği hassasiyette davranalım. Bizim anlayışımızda 365 gün anneler günüdür. Allah tüm annelerimize evlatlarıyla birlikte hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin."
     Konuşmaların ardından, yılın anneleri Fidan Ocak, Remziye Duman, Emine Yıldız ve Fikriye Kuruderiye altın, onur belgesi ve çiçek takdim edildi.
     Ödüllerin verilmesinden sonra anneler, kendileri için hazırlanan programda Ahilla grubunun seslendirdiği şarkıları dinledi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Beykozlu asırlık annelere ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER