Beymelekin taş evleri için proje

Beymelekin taş evleri için proje -Demre ilçesindeki 45 taş ev için hazırlanan projeye BAKA da destek verecek


ANTALYA (A.A) - Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesinin ilk yerleşim yeri olan Yukarı Beymelekte bulunan taş evlerle ilgili hazırlanan proje, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edildi.
     Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özdil tarafından hazırlanan, Geçmişten geleceğe miras Beymelek taş evleri adlı projenin kabul antlaşması BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör arasında imzalandı. İmzalanan anlaşma gereği, projenin yüzde 20sinin Beymelek Belediyesi, yüzde 80inin de BAKA tarafından karşılanacağı bildirildi.
     Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yukarı Beymelekte 120-130 yıllık toplam 45 taş ev bulunduğunu anlattı. Bu evlerin, göçerlikten yerleşik düzene geçildiği yıllarda yapıldığına değinen Güngör, proje kapsamında 45 evden 10u ile iki derslikli eski ilköğretim okulunun restore edileceğini kaydetti.
     Restore edilen evlerin alternatif turizme kazandırılacağını belirten Osman Güngör, evin dekorasyonunun da aslına uygun şekilde yapılacağının altını çizdi. Proje kapsamında bölgeyi ziyaret edecek turistlere yönelik bir karşılama merkezi kurmayı planladıklarını söyleyen Başkan Güngör, ayrıca harnup, harnup pekmezi, zeytinyağı veya reçel gibi ürünleri de burada satışa sunacaklarını bildirdi.
     Projenin BAKA tarafından kabul edildiğini hatırlatan Başkan Güngör, beş yıl Beymelek Belediyesi tarafından işletilecek tarihi evlerin daha sonra turizm amaçlı kurulacak kooperatife devredileceğini ve faaliyetini sürdüreceğini anlattı.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Beymelekin taş evleri için proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER