Beyoğlunda çözüm sürecine destek yürüyüşü

Beyoğlunda çözüm sürecine destek yürüyüşü -Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Armağan: "İnsanlarımız daha özgür ve huzurlu bir ortamda yaşamaya alışırsa bundan herkes daha kazançlı çıkacak" (Fotoğraflı-Görünt


İSTANBUL (A.A) - Beyoğlunda, bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çözüm sürecine destek yürüyüşü düzenlendi.
     Tünelde toplanan Beyaz Hareket Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "Biriz, birlikteyiz, hep beraber Türkiyeyiz", "Hepimiz biriz, hepimiz Türkiyeyiz" sloganları atarak, yürüyüşe başladı. Ellerinde Türkiyedeki şehir adlarının yazılı olduğu dövizler taşıyan gruptakiler, Galatasaray Meydanına yürüdü.
     Burada grup adına açıklama yapan Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci, barış ve kardeşliğin ülkenin geleceği, çözüm sürecinde atılan her adımın barışın ayak sesi olacağını ifade etti.
     Yürüyüşe katılan Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Mustafa Armağan da meslek hayatı boyunca, tarihsel bir perspektiften Türkiyenin nasıl bir millet olması ve nasıl kalkınması gerektiğinin mücadelesinin verdiğini söyledi.
     Sivil toplum kuruluşlarıyla "çözüme evet" demek için çalıştığını belirten Armağan, "Büyük Türkiye için mücadele ediyoruz ve ülkenin geleceğinin geçmişinden daha parlak olması ümidiyle çalışıyoruz. İnsanlarımız daha özgür ve huzurlu bir ortamda yaşamaya alışırsa bundan herkes daha kazançlı çıkacak" dedi.
     Armağan, Türkiyenin "böyle tarihi bir fırsatı tepmeyeceğini" dile getirerek, çözümden ve barıştan yana olduklarını, akil insanlar olarak 15 gündür kapı kapı dolaştıklarını anlattı.
     Her yerde insanların tepkilerini dinlediklerini belirten Armağan, "Bize çok ağır hakaretlerde bulunanlar var. Onları da dinliyoruz. O insanların da konuşması sürecin bir parçası. Konuşmadıkları ve konuşamadıkları için sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu yolda başarılı olacağız. Yolumuz açık olsun. Uzun bir yolumuz var" diye konuştu.
     Gruptakiler açıklamaların ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Melike Gallenkuş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Beyoğlunda çözüm sürecine destek yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER