Beypazarından kısa kısa

Beypazarından kısa kısa -Belediye Başkanı Özalp: Derelerde taşkın yaşanmaması için ıslah çalışmalarına başlandı


ANKARA (A.A) - Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Avni Erdoğan, Belediye Meclisi Üyesi Doğan Yılmaz ve DSİ yetkilileri ile İnözü Deresinde başlatılan ıslah ve taşkın duvarı yapım çalışmalarını inceledi.
     Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşkın yaşanmaması için İnözü ve Kumsüren derelerinde ıslah çalışması başlatıldığını bildirdi. Özalp, Çalışmalar, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürdürülüyor. İlk olarak İnözü Deresinin 2 kilometrelik alanında düzenleme ve ıslah çalışması yapılıyor. Ardından Ayvaşık Mahallesi Kumsüren semtinden geçen deredeki ıslah çalışmasına devam edilecek dedi.
     Derelerde zaman zaman taşkınların yaşandığına işaret eden Özalp, şunları kaydetti.
     İnözü ve Kumsüren derelerinin ıslahı tamamlandıktan sonra dere kenarında bazı düzenlemeler yapacağız. Buralarda yürüyüş yolları açacağız ve vatandaşın oturabileceği banklar yerleştireceğiz. Dere kenarları güzelleşecek ve vatandaşlar, İnözü Vadisine yaya olarak gidip gelebilecek.
    
     -Meyve bahçelerinde yaz hazırlığı-
    
     Beypazarı ilçesini çevreleyen arazilerde bulunan çeşitli büyüklükteki meyve bahçelerinde, ilkbahar ve yaz hazırlıklarına başlandı.
     Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Başağaç seren yöresinde bulunan meyve bahçesinde bahar temizliğiyle birlikte yaza hazırlık yapıldığını bildirdi. Ateş, havaların ısınmasıyla ağaçlarda budama, gübreleme, zararlı ve hastalıklarla mücadele gibi bahar ayında yapılması gereken işlerin yürütüldüğünü belirtti.
     Bu bakımın yapılmaması durumunda, meyve ağaçlarından istenilen verimin alınamayacağına işaret eden Ateş, günümüzde kentin boğucu havasından kaçmak ve kafasını dinlemek isteyenlerin, meyve bahçelerinde çalışmayı uğraş edindiğini dile getirdi.
     Beypazarında çok sayıda bağ bahçe bulunduğunu anlatan Ateş, Vatandaş, yiyeceği sebze, meyve ve üzümü buralarda yetiştirir. Zamanı gelince böylesi bakımları yaparak, iyi meyve sebze vermesi için hazırlıkları tamamlar. Benim gibi şimdi birçok çiftçi, meyve bahçelerinde yaz hazırlıklarını sürdürüyor dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Beypazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER