Beyşehir Belediyesinden sivrisinek larva mücadelesi

Beyşehir Belediyesinden sivrisinek larva mücadelesi


KONYA (A.A) - Beyşehir Belediyesi tarafından sivrisinek larvalarıyla mücadele çalışmaları başlatıldı.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, Beyşehirde yaz aylarında sivrisinek sorunu yaşanmaması için çalışma yürüttüklerini belirtti.
     Veteriner nezaretinde ekiplerin, belirlenen alanlarda düzenli olarak ilaçlama yaptıklarını dile getiren Taşcı, halkın rahat bir yaz geçirmesi için ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini kaydetti.
     Beyşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Salih Uslu ise Beyşehirde 4 kilometrelik bir alanda ilaçlama çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
     Şubat ayı itibariyle sivrisinek larvalarıyla mücadele çalışmalarını başlattıklarını belirten Uslu, belirlenen alanlarda bulunan bataklık, sazlık, kanal, su birikintileri ve kuyular başta olmak üzere, sivrisinek larvalarının üreme alanı olan yerlerde ilaçlama çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.
     Çalışmaların periyodik olarak devam edeceğini aktaran Uslu, Bahçelerinde su kuyusu, havuz ve su birikintisi olan vatandaşlarımızın bizlere müracaat ettikleri takdirde bu alanlarda da ilaçlama yapabiliriz. Sivrisinek larvalarıyla mücadelede kullandığımız ilaçların, insan sağlığını tehdit eden herhangi bir olumsuz etkisi yoktur diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Mızrak / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Beyşehir Belediyesinden sivrisinek larva mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER