Beytüşşebaptaki terör saldırısı

Beytüşşebaptaki terör saldırısı -Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmezin Antalyadaki baba ocağında yas var


ANTALYA (A.A) - Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmezin baba ocağında yas var.
     Merkez Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesinde oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmezin (25) ailesine şehit haberi, Antalya Garnizon ve 3. Er Eğitim Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.
     Haberi alan şehidin babası İlyas, annesi Günay ile kardeşleri, üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla süslendi. Ailenin komşuları ve yakınları da başsağlığı dilemek için eve geldi.
     Şehit babası İlyas Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarını daha iyi okutmak için Antalyaya geldiğini belirterek, Çocuğum hukuk okuyordu. Bir yandan da uzmanlık yapıyordu. Gücüm yoktu okutmaya. Ama benim vergimle, benim paramla TBMMde PKK para alıyor. Dağda gidip PKK ile kucaklaşıyor özgürlük için dedi.
     Türkiye bayrağına göz dikenler benim gencim olamaz. Türkiyenin vatanına göz diken Türk milleti olamaz diyen baba Sönmez, Madem savaş var ben dağı taşı yakarım. Oğlumun silahını verin bana, ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. Ben Kürdüm, Vanlıyım, Erciştenim diye konuştu.
     Anne Günay Sönmezin bu sırada, Biz Kürt değiliz, Kafkas Türkmeniyiz sözleri üzerine baba Sönmez, Doğudaki herkese Kürt diyorlar. Benim her tarafımda ay yıldızlı bayrağım dalgalanıyor diye konuştu.
     Baba Sönmez, oğlunun kendilerine ev almayı düşündüğünü ifade ederek, Bize ev aldıktan sonra evleneceğini söylüyordu. Başarıyla askerliğini yapmış. Akşam bana telefon açtı, bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım, göndereyim dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi dedi.
     Anne Sönmez de oğlu ile son olarak akşam 10 gibi konuştuğunu anlatarak, Kurban olayım oğluma... Nasıl kıydılar yavruma... şeklinde ağıt yaktı.
     Kardeşi Yusuf Sönmez ise son olarak dün akşam konuştuklarını kaydederek, Telefonla mutlu olduğunu söylüyordu. Bizimle şakalaştı. Kardeşimin hayali hep asker olmaktı. Bu nedenle askerliğini bitirir bitirmez uzmanlık sınavına girip kazandı diye konuştu.
     Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmezin Hakkaride askerliğini yaptıktan sonra 2.5 yıl önce sınava girip uzman çavuş olduğu, son olarak 6 ay Tekirdağın Hayrabolu ilçesindeki görevinden sonra geçici görevle gittiği Şırnakta 6 aydan bu yana görev yaptığı, buradaki görevini aralık ayında tamamlayacağı öğrenildi.
     Bu arada ailenin 1993 yılında Vanın Erciş ilçesinden Antalyaya gelerek yerleştikleri belirtildi.
     Bekar olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Sönmezin cenazesinin, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beytüşşebaptaki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER