Bigada Hayat boyu öğrenme toplantısı

Bigada Hayat boyu öğrenme toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga ilçesinde Hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve iş birliği komisyonu toplantısı düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ve daire amirleri, okul müdürleri ile sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Kaymakam Refiki Enver Hakan Zengince başkanlık etti.
     Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ramazan Tasar, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl 185 kurs açıldığını anımsattı.
     Bu yıl ise kurs sayısının 210a çıktığını ifade eden Tasar, bu sayının artması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
     Özellikle aile eğitimi konusunda taleplerin olduğunu belirten Tasar, Gelen taleplere göre kurs sayılarımızı arttırıyoruz. Aile içi eğitimi konusunda ilde birinci sırada yer alıyoruz. Bu yıl 4 bin 447 kursiyerimize belge verdik. Bunlardan 2 bin 468i kadın kursiyerlerimiz. 75 yaşında bilgisayar öğrenip, belge alan bayan kursiyerimiz var. Hedefimiz kursiyer sayımızı 7 bine çıkartmaktır dedi.
     İl Milli Eğitim Denetmen Yardımcısı Hatice Çavdar ise aile eğitimine babaların katılımının sağlanmasıyla, babanın sorumluluklarını arttırmaya yönelik çalışmaların yapılarak, sağlıklı bireyler ve aileler yetişmesine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti.
     Toplantıda, nişanlı çiftlere yönelik evlilik kursları açılması ve aile içi eğitimlerin arttırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bigada Hayat boyu öğrenme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER