Bigadaki kuvvetli yağış

Bigadaki kuvvetli yağış -Vali Tuna: Vatandaşlarımızın her şekilde yaralarını en kısa zamanda sarmaya çalışacağız. Bu kadarla atlattığımız için şükrediyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Biga ilçesindeki selde zarar gören vatandaşların her şekilde yaralarını en kısa zamanda sarmaya çalışacaklarını belirterek, Bu kadarla atlattığımız için şükrediyoruz dedi.
     Vali Tuna, Kaymakam Fatih Genel, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ile ilgili birim amirleriyle, selin etkilediği Koruoba, Sinekçi, Güvemalan, Hacıpehlivan ve Pekmezli köylerinde incelemelerde bulundu.
     Sel sularına kapılıp kaybolan ve halen aranan Tülay Türenin ailesini de ziyaret eden Tuna, devletin doğal afet nedeniyle oluşan tüm yaraları sarmak için gereken çalışmayı yapacağını söyledi.
     Tuna, bölgede büyük felaketin yaşandığını belirterek, Biga ilçemizin bazı köylerini etkileyen bir felaketi yaşamış bulunuyoruz. Köylerimiz arasında en çok zararı gören Koruoba. Burada birçok hayvan telef olurken, ev, iş yeri, arsa, arazi, tarım makinesi ve kışın kullanılmak üzere depolanan hububat selden zarar görmüş durumda dedi.
     Yöredeki insanların kıt kanaat geçinmeye çalıştığını dile getiren Tuna, Bu bölgede çok büyük geniş tarım alanları yok. İnsanlarımız zorluk içinde yaşıyor. Zengin bir yer değil. Etrafta gördüğünüz gibi bitki örtüsü de var. Yani aslında yağmuru ve suyu da tutacak bir yapı mevcut. Ama bu çok sıra dışı, alışılmamış olağan üstü bir durum. Buna çok fazla yapacak bir şey yoktu. Yine de kısa sürdüğü için şükrediyoruz diye konuştu.
     Tuna, felaketten çıkarılması gereken dersler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bir an önce uygun bir yere gölet yapılması ve yukarıdan gelecek suyun orada tutulması lazım. Böylece bir taraftan suyu kullanma imkanı da sağlanmış olacak. Hem de böyle bir felakete karşı çok etkili bir önlem almış olacağız. Menfezlerimiz dar, bunları genişletmenin yollarına bakacağız. Dere ıslahı yapacağız. Vatandaşlarımız da üzerlerine düşen görevi yapacak, doğayı çok fazla tahrip etmeyecek. Yoksa doğa biliyorsunuz fırsatını bulduğu an bizden kat kat fazlasıyla intikamını alıyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Vatandaşlarımızın her şekilde yaralarını en kısa zamanda sarmaya çalışacağız. Bu kadarla atlattığımız için şükrediyoruz. Tabii ki iki kaybımız var. Bunlarla ilgili de üzüntümüzü ifade ediyoruz.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigadaki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER