Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Biga Belediyesine estetik şehir ödülü


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Belediyesi, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği 4üncü Yerel Yönetimler Sempozyumu kapsamında organize edilen Yaşanabilir ve Estetik Şehirler konulu yarışmada, 286 proje arasından Balıkkaya Mesire Alanı Projesi ile ödül kazandı.
     Belediye Başkanı Mehmet Özkan, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 6 kategoride 286 projenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaya, Kapalı Pazar Yeri, Halim Bey Konağı Kent Müzesi, Balıkkaya Mesire Alanı projeleriyle katıldıklarını söyledi.
     Özkan, Balıkkaya Mesire Alanı projesinin ödüle layık görüldüğünü belirterek, Ödülümüz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit tarafından takdim edildi. Bu ödül bizim için son derece önemli dedi.
    
     -Anne adaylarına eğitim-
    
     Biga Devlet Hastanesinde, anneliğe hazırlık projesi olarak doğum öncesi eğitimleri adıyla eğitim programı başladı.
     Hastane yöneticisi Op. Dr. Alper Fırat Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin önemli bir uygulama olduğunu ve anne adaylarına yardımcı olmak için her türlü desteği vereceklerini bildirdi.
     Hastanede her ayın ilk 3 çarşamba günlerinde, 13.30-14.30 saatlerinde Hizmet İçi Eğitim Hemşiresi Nilay Oflaz ve Doğumhane Sorumlu Ebesi Fatma Sayın tarafından anneliğe hazırlık eğitimi verileceğini belirten Polat, şunları kaydetti:
     Anne adaylarına, anne oluyorum, doğum şekilleri ve doğum süreci, sağlıklı besleniyor muyum, gebelikte ve loğusalıkta beslenme, mucizenin ismi, anne sütü, emzirme ve yeni doğan bakımı gibi konularda eğitim verilecek. Eğitimlere katılabilmek için anne adaylarının eğitim saatinden 10 dakika önce hastanemizin eğitim salonunda bulunması yeterli olacak.
    
     -Bigalı tavukçular yeni anlaşma imzaladı-
    
     Biga Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Oyar ile Has Tavuk AŞ Üretim Müdürü İskender Turhan arasında anlaşma imzalandı.
     Turhan, törende yaptığı konuşmada, merkezlerinin Bursada olduğunu ve yem, civciv hizmeti verdiklerini söyledi.
     Bakım ücreti ile hayvanları kesime aldıklarını belirten Turhan, Susurluk, Bigadiç, İvrindi, Dursunbey, Kemalpaşa ilçelerinden sonra Bigadaki üreticilerimizle anlaşmaya vardık. Bundan sonra Gönen ve Balıkesir merkezde anlaşma imzalamayı amaçlıyoruz dedi.
     Oyar da ilçede 89 üreticinin 220 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiğini dile getirerek, anlaşmanın üreticiler için hayırlı olmasını diledi.
     Daha sonra protokol, Oyar ve Turhan tarafından imza altına alındı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER