Biga TSO seçimleri önümüzdeki yıl yapılacak

Biga TSO seçimleri önümüzdeki yıl yapılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Ticaret ve Sanayi Odası Biga (TSO) Başkanı Tunça Yaşar, oda seçimlerinin önümüzdeki yıl yapılacağını bildirdi.
     Yaşar, yazılı açıklamasında, bu yıl ekim ve kasım aylarında yapılması gereken oda organ seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili çeşitli haberler çıktığını hatırlatarak, seçimlerinin 2013 yılının şubat ayında başlayacağını ve mart ayının sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.
     Bu tarihin kesinleştiğini vurgulayan Yaşar, odanın, kurulduğu günden bu yana gösterdiği gelişme ve yaptıkları çalışmalarla sadece Bigada değil, Türkiye çapında da başarılı çalışmalara imza atan bir kurum olduğunu belirtti.
     Yapılacak seçimlerin mevcut yapıya zarar vermeden, bu hizmetin daha da ileri götürülmesine vesile olması gerektiğini ifade eden Yaşar, ticaret ve sanayi odalarının birçok konuda faaliyet göstermekle birlikte özünde birer meslek kuruluşları olduğunu dile getirdi.
     Bu nedenle odanın organlarında görev yapacak ve hizmet vereceklerin mesleklerinde başarıları ve saygınlıkları ile ön plana çıkmış isimler olmasını temenni eden Yaşar, şunları kaydetti:
     Ancak ne var ki ilginin yoğun olduğu seçimlerde, zaman zaman yaşanan rekabet ve çekişme bu isimlerin taraf olmama adına bu tür görevlerden uzak durmalarına neden olmaktadır. Elbette oda üyeliğinde iki yılını doldurmuş, her üyenin bu görevlere talip olma hakkı vardır. Ancak bu dengenin iyi kurulması gerektiğine inanmaktayım. Burada bu görevlere talip olanların zaman zaman bu uğurda fedakarlık yapmasını da bilmeleri gerektiğini düşünenlerdenim. Seçimler elbette bir rekabetin yaşandığı ortamlardır. Ancak bu rekabette asıl amaç olan kurumun çalışmalarına zarar vermeden, iş camiasına yakışır bir olgunlukta geçmesi, kurumun saygınlığını olduğu kadar, camiamızın saygınlığı için de oldukça önemlidir. Ben ve arkadaşlarım yaşanacak seçimin her aşamasında şeffaf bir anlayışla hareket ederek, odamıza ve camiamıza yakışan bir seçimin yapılması için gereken çaba ve fedakarlığı göstermeye hazırız.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Biga TSO seçimleri önümüzdeki yıl yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER