BİK çalışanlarına yapılan silahlı saldırı

BİK çalışanlarına yapılan silahlı saldırı -BİK çalışanlarının silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla yargılanan Adnan Uyumazın sahibi olduğu Anadolu gazetesi, haftalık yayımlanacak


SAKARYA (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) çalışanlarının silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla yargılanan Adnan Uyumazın sahibi olduğu Anadolu gazetesi, haftalık yayımlanacak.
     Silahlı saldırının ardından ekonomik sıkıntıya giren gazetenin haftalık yayımlanmasına karar verildi.
     Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan acı olaydan herkesin ders çıkarması gerektiğini vurgulayarak, Sakaryamız ve ülkemiz için çok nahoş bir hadise yaşadık. İnşallah bir daha böyle olayların yaşanmasına şahit olmayız. Tüm temennimiz bu. Sakarya her anlamda, insanlarımızın rahat çalışabileceği ve görev yapabileceği illerden bir tanesidir ifadelerini kullandı.
     Gazetenin haftalık olarak yayınlanma kararı almasının ardından Anadolu Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve bazı yöneticilerin gazeteden ayrılma kararı aldığı belirtildi.
     Gazeteyi denetlemeye gelen BİK çalışanları Uyumazın silahlı saldırısına uğramış, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve BİK Genel Müdürlüğü Denetim Şefi Devrim Ersen Özergin hayatını kaybetmiş, Yenisakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke ise yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber BİK çalışanlarına yapılan silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER