Bilecikte, Bir Rüyadan Doğan Devlet konferansı

Bilecikte, Bir Rüyadan Doğan Devlet konferansı -Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu: -Ecdadından ilham alarak, geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti ebediyete kadar var olacaktır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, ecdadından ilham alarak, geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ebediyete kadar var olacağını belirtti.
     Bilecik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda öğrencilere, Bir Rüyadan Doğan Devlet adlı konferans veren Tekelioğlu, şöyle konuştu:
     1299 yılında bir rüya ile müjdelenip kurulan Osmanlı Devleti 1922 yılına kadar, 6 asırdan fazla, tam 623 yıl, dünyanın her tarafına hak, adalet, kardeşlik tohumlarını atmış ve Allahın yüce dininin yayılmasına vesile olmuştur. Koskoca bir çınar iken ömrünü tamamlamış, neslinin devamı için o koca çınarın köklerinden filizlenip yeşeren bu ulu millet, Türkiye Cumhuriyeti Devletine dönüşerek, Osmanlı Döneminde olduğu gibi, etrafına ışık saçmaya devam etmektedir. Ecdadından ilham alarak, geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ebediyete kadar var olacaktır. Bu topraklar uğruna canlarını veren, kanlarını akıtan, şehitlerimiz başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürke ve hizmeti geçenlere şükranlarımı arz ederim. Mekanları cennet olsun.
     Konferansın ardından, Bilecik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Meryem Avcu, Tekelioğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte, Bir Rüyadan Doğan Devlet konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER