Bilecikte hıdırellez kutlamaları

Bilecikte hıdırellez kutlamaları


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Pazaryeri ve Bozüyük ilçesine bağlı köylerde, hıdırellez etkinlikleri düzenlendi.
     Pazaryeri ilçesinde bağlı Bozcaarmut köyündeki 9. Geleneksel Dua ve Pilav Günü etkinliğine Vali Halil İbrahim Akpınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve İl Genel Meclisi Üyesi Nazmi Ceyhan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Emniyet Amiri Hüseyin Avni Özcan ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
     Köylülerle bir süre sohbet eden Akpınar, beraberindekilerle Bozcaarmut Göleti Mesire Alanında incelemede bulunarak köy muhtarı Yusuf Türhemden ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra Bozüyük ilçesine bağlı Erikli köyünde, Erikli Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğinin düzenlediği 10. Geleneksel Piknik Pilavına katılan Akpınarı, burada Kaymakam Oktay Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri Nail Dağlı, Erol Duğan ve Zeki Uyanık, köy muhtarı İslam Avcı ve Dernek Başkanı Avni Çırak ile vatandaşlar karşıladı.
     Akpınar, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin yılda bir kez dahi olsa 7den 70e insanların bir araya gelerek geçmişi yad etmesine vesile olduğunu belirterek, Etkinlikler, ilimizin her köyünde devam ediyor. Her gününüzün böyle şenlikli, huzurlu ve sağlıklı geçmesini diliyorum dedi.
     Kaymakam Oktay Kaya ve Dernek Başkanı Avni Çırakın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından çeşitli yarışmalar düzenlendi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte hıdırellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER