Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Sosyal Güvenlik Haftası


BİLECİK (A.A) - Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Niyazi Gökçe ve beraberindekiler, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcıyı ziyaret etti.
     Yağcı, kabulünde, devletin sosyal güvenlik sistemi ne kadar ileri düzeyde olursa vatandaşların da o kadar mutlu ve huzurlu olacağını kaydetti.
     Toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından birisinin, kişilerin karşı karşıya kaldıkları risklerde birbirlerine destek olmaları olduğunu ifade eden Yağcı, "Bunu ülkemizde uygulayan yegane kurum, SGKdır. Sosyal güvenlik sistemi, özünde bu dayanışma gerekliliğinin ülke çapında kurumsallaşması olarak tanımlanabilir. Bir devletin sosyal güvenlik sistemi ne kadar ileri düzeyde olursa vatandaşları da o kadar mutlu ve huzurlu demektir" diye konuştu.
     Gökçe de Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini bildirdi.
    
     -SGKdan TSOya ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Sosyal Kurumu (SGK) İl Müdürü Niyazi Gökçe, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
     Gökçe ve Müdür Yardımcısı Celalettin Özkan, SGK Denetmen Yardımcısı Ferhat Çelik ile beraberindekileri, TSO yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ergün ve Yüksel Gökçedağ ile meclis üyesi Ayhan İslah karşıladı.
     Yeni yönetime seçilen TSO yönetim kurulu ve meclis üyelerini tebrik eden Gökçe, ziyaretlerinde, sigortanın sosyal hayattaki önemini ve SGK reformunun faydalarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Yönetim kurulu üyesi Ergün de ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TSO yönetimi olarak yeni süreçte Bilecike yakışır hizmetler vermeyi temenni ettiklerini, hizmetleri verirken de kurumlarla işbirliği içinde olacaklarını belirtti.
    
     -"Engelliler Haftası"
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük ilçesinde, "Engelliler Haftası" nedeniyle engelliler spor yaptı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bozüyük Spor Salonunda, Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik, antrenör ve engellilerin katıldığı etkinlikte, belediyenin desteğiyle 5 ay önce engellilerle birlikte Gökkuşağı projesini oluşturduklarını belirterek, proje kapsamında salonlarda engellilere spor yaptırdıklarını söyledi.
     Engelliler Haftası nedeniyle sportif faaliyetler düzenlediklerini anlatan Doyuk, "Engelli kardeşlerimize voleybol, basketbol ve masa tenisi yaptıracağız. Her zaman beraber olmak ve hayata kazandırmak için bunu uyguluyoruz. Bu projenin başarıyla gittiğine inanıyorum. Kardeşlerimize engelli gözüyle bakmayalım. Herkes engelli olabilir. Görüyorsunuz onlar her yerde olabiliyorlar" dedi.
     Engelliler, voleybol, basketbol, masa tenisi ve dart oynayarak eğlendi.
    
     -"Hemşireler Haftası"
    
     Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, hemşirelik mesleğinin yüksek ahlaki bir anlayış ve davranış temeli üzerine kurulduğunu bildirdi.
     Balcı, "Hemşireler Haftası" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, hemşirelik mesleğinin bireyin, ailenin, toplumun sağlığını korumak, yükseltmek, geliştirmek ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hizmetlerin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması değerlendirilmesinden ve bu hizmetleri yerine getirecek kişilerin eğitiminden sorumlu, bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplini olduğunu kaydetti.
     Türkiyede ve dünyada hemşireliğin temel sorumluluğunun, toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acıyı dindirmek olduğunun altını çizen Balcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Bu sorumlulukları yerine getirirken deontolojik kavramlara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak hemşirenin temel davranış biçimi olmalıdır. Hemşireliğin doğasında insana saygı ve insan haklarına değer verme vardır. Hasta haklarının, değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı sağlık hizmeti sunulmasında hemşirelere önemli görevler düşmektedir. Milliyet, renk, inanç, yaş, cinsiyet, siyasi ve sosyal statü hemşirelik hizmetini kısıtlayamaz. Her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde verilmesinde en önemli faktörün bütün sağlık hizmetlerinin hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanları ile bir ekip hizmeti olarak verilmesidir. Hemşirelik, bu ekip hizmetinin olmazsa olmaz ve en temel unsurları arasında yer alır. Hemşirelerimiz, ülkemiz sağlık sorunlarının çözümünde giderek önem kazanan bir role sahiptir."
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER